For Espen Kofstad blir det å se på Jo’burg Open på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club som en nyttig gjennomkjøring. Det ble delt 50.-plass til slutt.
nyttig-gjennomkj-oslash-ring-for-kofstad--

GJØR NOK BIRDIER: I løpet av de fire rundene av Jo’burg Open på Royal Johannesburg & Kensington GC gjorde Espen Kofstad 17 birdier og to eagler. Når han får banket bort litt mer rust reduseres også feilslagene, som felte ham i Johannesburg.

nyttig-gjennomkj-oslash-ring-for-kofstad--

nyttig-gjennomkj-oslash-ring-for-kofstad--

Turnering: Jo’burg Open
Dato: 7. — 10. februar
Bane: Royal Johannesburg & Kensington GC, East Course (par 72, 7002 meter) og West Course (par 71, 6586 meter
Premiepott: 9,6 millioner kroner, hvorav 1,6 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Brande Grace
Norsk deltaker: Espen Kofstad

nyttig-gjennomkj-oslash-ring-for-kofstad--


Før Jo’burg Open var det åtte uker siden sist Espen Kofstad fikk spille fire runder i en turnering.

Så selv om han er skuffet over å ha falt på resultatlisten hver dag i Johannesburg, representerer likevel turneringen et skritt i riktig retning.

Kofstad startet søndagen på hull 10, og rundet på +2 for dagen etter fire bogeyer og to birdier. Han fullførte sine siste ni med én eagle (på hull 1), to birdier og én bogey for én under par, 71.

Richard Sterne tilbake

Med sju under par totalt var Kofstad 20 slag bak den suverene vinneren Richard Sterne, som endelig er tilbake etter nesten fire år med skader.

Det var i det hele tatt en turnering fullstendig dominert av sørafrikanerne, som hadde 15 spillere blant de 24 beste.

At det viser hvilken enorm bredde Sør-Afrika har, er så sin sak. Men det hører også med i vurderingen at spillerne på Sunshine Tour er midt inne i sin sesong mens Kofstad ikke bare er rookie, men en rusten rookie.

Africa Open, som starter i East London torsdag, har et startfelt som er noe svekket i forhold til Jo’burg Open. Det er derfor lov å forvente en noe bedre plassert Espen Kofstad.

I Jo’burg hadde Losby-spilleren to eagler og 17 birdier. Men også ni bogeyer samt én hver av dobbel og trippel.

Klarer han å børste bort litt mer rust de kommende dagene kan East London-turneringen meget vel bli en hyggelig opplevelse.

Se også: Resultater fra Jo’burg


Runde 3:
Kofstad misfornøyd med utslagene

En tredjerunde på par var ikke akkurat det Espen Kofstad så for seg da han var tre under par for dagen etter to hull lørdag i Jo’burg Open på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club.

Da Kofstads score fra hull 1 tikket inn på livescoren lørdag var han to under par for dagen etter eagle på det 472 meter lange par-5-hullet som er starten på East CourseRoyal Johannesburg & Kensington Golf Club.

Da han så fulgte opp med birdie på hull 2, par-3 på 231 meter, var han -9 totalt, og igjen på vei inn i tetbildet. Slik han var så lenge torsdag.

— Jeg cruiset gjennom de første ni, skriver han på sin blogg.

— Men så klarte jeg ikke å holde det sammen på siste ni. De siste ni har virkelig gitt meg en tøff tid denne uken.

Og Kofstad har sine ord i behold: For de tre rundene så langt er han ni under par på de første ni, tre over par på de siste.

Lørdag ble det en hver av bogey og dobbelbogey på hjemveien for en runde på par, som gir -6 totalt på delt 47.-plass.

Sliter med utslagene

Selv mener Kofstad at forklaringen ligger i utslagene.

— Jeg sliter med å sette ballen i spill fra tee, og det gjør det vanskelig.

Statistikken viser at Kofstad har truffet 61,9 prosent av fairwayene denne uken.

I og for seg er ikke det så dårlig. Snittet hans for sesongen er 50,7 prosent, som gir 112.-plass på statistikken.

Men dersom nøyaktigheten svekkes utover i runden, og at han i hver runde misser flere fairwayer på siste ni enn på første ni, så føles det verre enn det strengt tatt er.

— Det er imidlertid ingenting som ikke kan rettes i morgen, og jeg må huske at alt sammen er en del av prosessen (mot å bli god).

Blogginnlegget viser at det i hvert fall ikke er noe i veien med innstillingen. Også vi tror toppresultatene kommer, Kofstad har bevist talentet og kvalitetene sine. Det som gjenstår er å knytte det hele sammen …

I teten har det utviklet seg til en durabelig duell mellom Richard Sterne og Trevor Fisher jr. De to sørafrikanerne har -19 og fire slags ledelse.

Turneringen er for øvrig totalt dominert av Sør-Afrika med 17 spillere blant de 30 beste.


Runde 2:
Lettet Kofstad enkelt videre

Som ventet bød det ikke på problemer for Espen Kofstad å komme seg velberget til helgespillet i Jo’burg Open på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club.

— Det var tøffere forhold i dag, det blåser en del, sier Espen Kofstad til Golferen.no etter én under par, 71, fredag.

Runden på vanskelige East Course inneholdt tre birdier og to bogeyer, og Kofstad er lettet over at rekken med missede cutter ble brutt så raskt.

Så langt i sesongen har han dermed tre klarte og tre missede cutter. Og han er i pluss med fire klarte mot tre missede cutter om vi teller de europaturneringene han har spilt siden kortet ble sikret.

Venner med putteren igjen

Kofstad er glad over at han og putteren igjen har sluttet fred med hverandre.

Og i grunnen var det rart at puttingen ikke fungerte de tre ukene på Midtøsten-svingen. Greengresset der er nemlig ganske likt det sørafrikanske, der han som oftest putter bra.

— Ja da, jeg putter fint, konkluderer en fornøyd Espen Kofstad.

Etter fem under par på åpningsrunden torsdag er Losby-spilleren -6 totalt på delt 29.-plass

Teten går på -15 ved sørafrikanerne Trevor Fisher og Ricahrd Sterne, som har tre slags ledelse til landsmannen George Coetzee. Cutten endte på -4.


Runde 1:
Bra putting før OB for Kofstad

Etter tre turneringer med iskald putter i Midtøsten var Espen Kofstads putter endelig medgjørlig under åpningsrunden av Jo’burg Open. Out of Bounds på siste hull bør bety lite for fortsettelsen.

Hele åtte birdier stod det på kortet til Espen Kofstad da han signerte det etter å ha spilt den enkleste av de to banene på Royal Johannesburg & Kensington Golf Club.

Birdiene kom på hullene 2, 5, 8, 9, 10, 14, 15 og 16 (puuuh!).

Golferen.no har ikke lykkes å komme i kontakt med Espen Kofstad etter runden. Men før turneringen startet fortalte han at oppladningen hadde blitt forstyrret.

— Jeg måtte være i Dubai en ekstra dag. Det var problemer med passet, så jeg kom hit tirsdag kveld, sa han til Golferen.no.

Og nettopp det å være litt laidback uforberedt kan ha vært det som løsnet putteknuten for Kofstad. Han spilte bra fram til green, men puttet elendig, i de tre Midtøsten-turneringene.

Out of bounds

Det siste hullet torsdag, et tøft par-4 på 480 meter, endte i trippelbogey, og fall fra delt ledelse til delt tolvteplass med fem under par, 66, før andre runde.

Nøyaktig hva som skjedde på det smale dogleg høyre-hullet vet vi ikke. Men etter det Golferen.no erfarer skal Kofstad ha slått innspillet out of bounds.

Om han så traff greenen på fjerdeslaget, vet vi ikke. Men Kofstad skal vissnok ha bommet en fem-meters putt for dobbelbogey.

Tøffere bane fredag

Royal Johannesburg & Kensington GC East Course er tøffere og lengre enn West Course, så det blir ingen tur i parken for Kofstad fredag.

Han starter klokken 7.30 norsk tid, og bør da helt ha glemt det som skjedde på siste hull torsdag.

— Hold flyten i morgen. Gode spillere reagerer riktig ved å glemme. Og du er en av dem, oppmuntrer hans trener Mark Davies på Twitter.

Et annet poeng er at det normalt regnes som en fordel å spille den letteste banen først i Jo’burg Open. Om man får en bra åpning, betyr det nemlig tre runder på rad på East Course, som brukes ved helgespillet.

Og dit føler vi oss overbevist om at Espen Kofstad kommer denne uken!

I teten finner vi tyskeren Max Kieffer og sørfarikaneren Richard Sterne med -8. Svenske Joakim Lagergren ligger på delt fjerdeplass med -6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.