Rojahns pokersjanse

I siste Norsk Golf har NGFs idrettssjef, Øyvind Rojahn, et innlegg om elitenivået. Det kan representere et steg i riktig retning, tror Jan E. Espelid.

rojahns-pokersjanse

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i over 25 år.

Nød lærer naken kvinne å spinne, og det er som kjent tøffe tider i golfforbundet med et medlemstall som har falt 20 prosent de siste fem årene, til knappe 105.000 medlemmer.

I kroner og ører skulle det utgjøre et inntektsbortfall fra kontingent og medieavgift på pluss minus 150.000 kroner i 2014 i forhold til budsjettet.

I tillegg kommer tapte sponsorinntekter, som var budsjettert med 5,5 millioner inneværende år.

Etter det Golferen.no kjenner til har det imidlertid skjedd lite på sponsorsiden etter at markedsansvarlig Atle Øi tok sin hatt og gikk i fjor høst.

Administrasjonen i NGF har tatt konsekvensene av inntektsbortfallet, og varslet midt i juni sjusifret innsparing.

Les også: NGFs sparepakke på 1 million

Selv om endringer i den sportslige satsingen har vært varslet, i alle fall i fortrolighet, siden lenge før sparepakken ble kjent, er det likevel ikke til å unngå at det går an å stusse litt på timingen.

Det må være lov å lure på om det kan være sammenheng mellom selvransakelsen på side 63 i Norsk Golf nummer 4, og den økonomiske situasjonen i golfforbundet.

Rojahn argumenterer at det må bygges talenter fra grunnplanet i norsk golf, og ikke fra toppen. Det høres tvers gjennom fornuftig ut. Men det er også her Rojahn tar sin pokersjanse.

Spørsmålet blir nemlig om de økonomiske musklene som skal til for å stable norsk golf på beina ved å satse på Nordic League-turneringer finnes?

Er det riktig, slik det fremkommer mellom linjene i idrettssjefens kommentar, at det spøker for challengeturneringer i Norge utover årets? I så fall finnes midler.

Turneringsmidlene er nemlig bundet til internasjonale turneringer. Som gjør at de for eksempel ikke kan flyttes inn i driften av NGF, dersom noen skulle tro det.

Midlene som er satt av til challengeturneringer må altså enten brukes til for eksempel norske Nordic League-turneringer, eller fjernes helt og holdent.

Skal Rojahn komme unna med sin pokersjanse, er han avhengig av det første alternativet. Og det tror vi bestemt han gjør. Alt annet vil være fallitt for golf som idrett i Norge.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×