Rojahns pokersjanse

I siste Norsk Golf har NGFs idrettssjef, Øyvind Rojahn, et innlegg om elitenivået. Det kan representere et steg i riktig retning, tror Jan E. Espelid.

rojahns-pokersjanse

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i over 25 år.

Nød lærer naken kvinne å spinne, og det er som kjent tøffe tider i golfforbundet med et medlemstall som har falt 20 prosent de siste fem årene, til knappe 105.000 medlemmer.

I kroner og ører skulle det utgjøre et inntektsbortfall fra kontingent og medieavgift på pluss minus 150.000 kroner i 2014 i forhold til budsjettet.

I tillegg kommer tapte sponsorinntekter, som var budsjettert med 5,5 millioner inneværende år.

Etter det Golferen.no kjenner til har det imidlertid skjedd lite på sponsorsiden etter at markedsansvarlig Atle Øi tok sin hatt og gikk i fjor høst.

Administrasjonen i NGF har tatt konsekvensene av inntektsbortfallet, og varslet midt i juni sjusifret innsparing.

Les også: NGFs sparepakke på 1 million

Selv om endringer i den sportslige satsingen har vært varslet, i alle fall i fortrolighet, siden lenge før sparepakken ble kjent, er det likevel ikke til å unngå at det går an å stusse litt på timingen.

Det må være lov å lure på om det kan være sammenheng mellom selvransakelsen på side 63 i Norsk Golf nummer 4, og den økonomiske situasjonen i golfforbundet.

Rojahn argumenterer at det må bygges talenter fra grunnplanet i norsk golf, og ikke fra toppen. Det høres tvers gjennom fornuftig ut. Men det er også her Rojahn tar sin pokersjanse.

Spørsmålet blir nemlig om de økonomiske musklene som skal til for å stable norsk golf på beina ved å satse på Nordic League-turneringer finnes?

Er det riktig, slik det fremkommer mellom linjene i idrettssjefens kommentar, at det spøker for challengeturneringer i Norge utover årets? I så fall finnes midler.

Turneringsmidlene er nemlig bundet til internasjonale turneringer. Som gjør at de for eksempel ikke kan flyttes inn i driften av NGF, dersom noen skulle tro det.

Midlene som er satt av til challengeturneringer må altså enten brukes til for eksempel norske Nordic League-turneringer, eller fjernes helt og holdent.

Skal Rojahn komme unna med sin pokersjanse, er han avhengig av det første alternativet. Og det tror vi bestemt han gjør. Alt annet vil være fallitt for golf som idrett i Norge.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: Bank of Hope LPGA Match Play med Celine Borge 28. mai)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.