Foto: Rolex

Dersom han ikke er høyt nok på rankingen til å komme med i FedEx-sluttspillet, kan Ryder Cup i Skottland i september meget vel bli spilt uten Tiger Woods.
ingen-playoff--ingen-ryder-cup-for-tiger

THE OPEN NESTE: Tiger Woods står over denne og neste ukes turnering, og spiller neste gang i The Open på Royal Liverpool Golf Club (Hoylake) 17. til 20. juni. Her fra The Open på Royal Lytham & St Annes Golf Club i 2012.

Etter å ha kommet tilbake fra skadefravær med misset cut med fire slag i Quicken Loans National forrige uke, går denne ukens Greenbrier Classic uten Tiger Woods, og det etter legens ordre.

Woods skal heller ikke spille John Deere Classic neste uke, og verdensfireren kommer i beste fall tilbake i turneringssirkuset igjen i The Open Championship 17. til 20. juli.

Etter The Open er det imidlertid bare fem turneringer igjen før FedEx-sluttspillet for de 125 beste på pengelistener starter med The Barclays-turneringen.

Kapteinen gjentar seg selv

— Som jeg har sagt tidligere; hvis han spiller bra og er frisk, så er han på laget, svarte USAs Ryder Cup-kaptein Tom Watson da han onsdag ble spurt om Woods blir en av hans Captain picks senere i sommer.

Tigers helse er bare ett av flere hvis når det gjelder Ryder Cup. Det andre er om han får spilt nok til å være i form til Gleneagles 25. til 28. september.

Hittil har han skaffet seg 43 FexEx Cup-poeng, som plasserer ham som nummer 208 på listen. Skulle Woods ikke klare å komme seg inn blant topp-125 i løpet av de tre turneringene han har sagt han vil spille før sluttspillet begynner, har han et problem.

De tre er The Open Championship, WGC-Bridgestone Invitational og PGA Championship. Er han ikke på sikker grunn da, kan han bli tvunget til å stille opp i Wyndham Championship uken før The Barclays.

Uten topp-125, og uten Wyndham, vil det medføre seks uker uten konkurranser for Woods som oppladning før Ryder Cup.

Watson tvetydig om problemet?

Amerikanske kommentatorer mener at Watson uttalelse om at Woods må «spille bra» mellom linjene skal tolkes til at han faktisk må spille konkurransegolf helt opp til Ryder Cup.

— Watson ser det helt opplagt slik, hevder golfjournalist Jason Sobel i NBC etter å ha vært tilstede på pressekonferansen onsdag.

— Han vil bli vurdert som mindre attraktiv dersom han ikke har noen merittliste ved inngangen til Ryder Cup, forklarte Watson på pressekonferansen.

— Han vil helt sikkert selv være den første til å fortelle meg «Jeg har ikke spilt».

— Som jeg sa, hvordan han har spilt, og at han er frisk, er de to faktorene som vil bli vektlagt i valget. Det er bare sunn fornuft etter min mening, sier USA-kaptein Tom Watson.

Én ting er sikkert: Ryder Cup på Glenagles uten Tiger Woods på startstreken blir en lagt tammere og mindre engasjerende foreteelse.

Hva mener du? Bør Tom Watson velge Tiger til Ryder Cup-laget selv om han ikke kommer med i FedEx Cup? Bruk kommentarfeltet under eller si din mening på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.