Idrettssjef Øivind Rojahn mener Viktor Hovland (16) fra Drøbak ville vunnet uansett hvilken turnering som hadde blitt spilt på Tyrifjord GK. Også dameklassen fikk en suveren vinner i Mariell Bruun (19) fra Larvik.
rojahn---hovland-ville-vunnet-uansett-turnering--

TENÅRINGER TIL TOPPS: Mariell Bruun fra Larvik GK er 19 år, og vant NM med hele åtte slags margin. 16 år gamle Viktor Hovland fra Drøbak GK gjorde rent bord i herreklassen, og hadde en seiersmargin på fem slag.

rojahn---hovland-ville-vunnet-uansett-turnering--

SKRYTER AV HOVLAND: Øyvind Rojahn mener at uansett hvem som hadde stilt opp på Tyrifjord GK i helgen, så ville VIktor Hovland ha vunnet. Her er idrettssjefen i samtale med europatour-spiller Caroline Martens, som hadde tatt turen til Tyrifjord for å følge siste dag som publikummer.

— Uansett hvem som hadde stilt opp her, så ville Viktor Hovland ha vunnet, sier idrettssjef Øivind Rojahn til Golferen.no.

Den snart 17 år gamle Drøbak-spilleren deltok i sitt første NM, og hadde rekordscoren 26 under par, 262, etter de fire rundene på Tyrifjord Golfklubb.

Det var hele elleve slag bedre enn eksperter som landslagstrener Niklas Diethelm og daglig leder Derek Crawford i Tyrifjord GK hadde tippet som vinnerscore før turneringen.

Banerekorder

Hovland var fem slag foran Kristian Krogh Johannessen fra Drøbak GK, som igjen var sju slag foran Kristoffer Ventura fra Oslo GK på bronseplass.

Hovland avsluttet med seks under par, 66, etter sju birdier og én bogey søndag. Før det hadde han banerekord på ti under par, 62, fredag, innrammet av 67-runder torsdag og lørdag.

— Det er den tredje banerekorden min. Tror jeg, sier Hovland til Golferen.no.

— Jeg har også banerekorden på Drøbak med ni under. Og så tror jeg at jeg har den på Kongsberg også, på 66 slag, altså seks under.

— Det er veldig hyggelig å høre at Rojahn skryter av meg, sier Hovland når Golferen.no forteller ham hva idrettssjefen mener om prestasjonen under de fire NM-dagene.

Hovland har to år igjen av videregående. Deretter står collegegolf i USA på planen.

— Jeg har ikke tenkt så veldig nøye på hvilket universitet ennå. Men jeg tror jeg har mest lyst på vestkysten, kanskje California, sier han.

Beste turnering noensinne

19 år gamle Mariell Bruun fra Larvik GK tok trappen opp ett steg fra fjorårets sølvmedalje i NM på Stiklestad.

Med ni under par, 279, vant hun med hele åtte slag over Camilla Vik, Oslo GK, med Sandra Nordaas, Drøbak GK, og Karoline Stormo, Arendal & Omegn GK, på delt bronseplass med par.

— Dette var min beste turnering noensinne, sier hun om serien 72-65-70-72, der 65-runden, i likhet med Hovlands runde fredag, var ny banerekord.

— Jeg har utviklet meg veldig som golfspiller det ene året jeg har gått på University of Denver.

— Jeg har en veldig god coach, som særlig har lært meg mye om strategi og å gjøre de riktige valgene ute på banen, forteller hun, og legger til at hun gleder seg til de tre neste årene i Denver.

De 15 beste herrene og de ni beste damene ble premiert. I tillegg fikk Mathias Lynne Schjølberg fra Oslo GK spesiell omtale i golfpresident Finn H. Andreassens tale for sitt Hole-in-one på det 292 meter lange hull 14 fredag.

— Før turneringen uttalte jeg bekymring over at ikke alle de beste spillerne deltok i NM. Men etter det jeg har sett her, er det liten tvil om at de som har vært her er blant våre aller beste spillere, oppsummerte golfpresidenten turneringen. Og kunne også opplyse det tallrike publikummet at Hole-in-one på et par-4-hull faktisk har et navn: Condor.

FOTNOTE: Presidenten var en smule unøyaktig viser det seg. Golfpro Knut Leirvaag opplyser på Golferens Facebook-side at Lynne Schjølbergs HIO på hull 14 var en albatross. Condor er fire under par på ett hull, altså HIO på par-5 eller to i på par-6 i følge Golf.About.Com.

Se også:
Resultater herrer
Resultater damer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.