PALM BEACH GARDENS, FL - FEBRUARY 26: Rickie Fowler of the United States plays his shot from the second tee during the final round of The Honda Classic at PGA National Resort and Spa on February 26, 2017 in Palm Beach Gardens, Florida. (Photo by Sam Greenwood/Getty Images)

Forrige helg brøt Rickie Fowler den over 4 års lange seierstørken og kunne endelig feire igjen. Det var et emosjonelt og gledelig øyeblikk for både Fowler og hans mange fans over hele verden. Etter å ha hatt stor suksess tidlig i sin profesjonelle karriere, støtte Fowler på utfordringer som tvang ham til å kjempe seg tilbake til toppen.

Fowler begynte å slite etter at golfsesongen ble forstyrret av pandemien i 2020. Han slet med dårlig balltreff, noe som påvirket resultatene hans og førte til at han falt nedover verdensrankingen. I stedet for å gi opp og akseptere nedturen, var Fowler fast bestemt på å bevise at han kunne komme tilbake og konkurrere blant verdens beste spillere. Han innså at han måtte gjøre endringer både i sitt fysiske spill og i sin mentale tilnærming. En del av løsningen var å vende tilbake til sin tidligere trener, Butch Harmon. Harmon er en anerkjent golftrener, kjent for å ha hjulpet flere spillere med å nå sitt fulle potensial.

Rickie Fowlers ranking siden 2014 frem til i dag

I tillegg til tekniske justeringer, arbeidet Fowler også med sitt mentale spill. Han jobbet med å bygge opp selvtilliten sin og finne den rette innstillingen for å takle presset på golfbanen. Den nye tilnærmingen var et mer balansert forhold til golf. Ved å innse at det var viktigere ting i livet enn golf fikk han et mer avslappet forhold til spillet, med fokus på å nyte lidenskapen, heller enn som et mål på sukess i livet.

Den harde innsatsen betalte seg. I 2023 begynte Fowler å vise tegn til bedring. I det siste har han vist seg sterk og oppe i teten i mange turneringer. Og så, på en skjebnesvanger søndag, kom endelig gjennombruddet i Rocket Mortgage Classic i Detroit. I omspill med Adam Hadwin og Collin Morikawa senket Fowler birdie-putten og sikret seg den etterlengtede seieren.

Nå, med seieren på ryggen, er Fowler fast bestemt på å bygge videre på denne suksessen og vise verden hva han er i stand til. Rickie Fowler, det er godt å ha deg tilbake.