I løpet av den siste tiden har det dukket opp to store plattformer som gjør det mulig for hvem som helst å investere i golftalenter og tjene penger etter hvert som spillerne vinner premier.

Carry Golf

Ifølge Golf Monthly, finnes det nå flere muligheter til å investere i profesjonelle spillere samtidig som man får eksklusive fordeler og en prosentandel av golfspillernes fremtidige inntekter. Plattformen Carry Golf er spesielt designet for å hjelpe golfspillere som sliter med å finansiere karrieren sin, da veien til toppen i golf kan være kostbar. Carry gir fansen muligheten til å investere i lovende profesjonelle spillere, med investeringer som starter på $250. Grunnleggeren av Carry, Donnie Dotson, forklarer at han startet selskapet fordi han mener at en persons økonomiske situasjon ikke skal hindre deres potensial for suksess. Mange talentfulle spillere konkurrerer på mindre turneringer over hele verden og trenger økonomisk støtte for å realisere drømmene sine.

Fra hester til golfspillere

I en artikkel på golf.com kan man lese om Brian Doxtator og selskapet hans, Commonwealth Sports, som også ønsker å gjøre idrettsutøvere til investeringsobjekter. Etter at hesten deres, Mage, vant Kentucky Derby, ble Doxtator og selskapet kjent for offentligheten. Gjennom Commonwealth kan brukere investere penger og kjøpe eierandeler i idrettsutøvere. Doxtators mål er å “demokratisere” idrettens eierskap og gjøre det tilgjengelig for vanlige mennesker skriver golf.com. De har hatt suksess innen hesteløp og planlegger å utvide til golf, hvor de allerede har signert golfspilleren Joey Vrzich. Prisene varierer basert på inntektspotensialet og brukerinteressen. Selskapet håper å tiltrekke seg flere brukere og skape et fellesskap av hybridfans/eiere som kan tjene penger og oppleve idretter på en ny måte. Selv om det er usikkert om investeringene deres vil gi store utbetalinger, har Commonwealth fått økt oppmerksomhet etter Derby-seieren og planlegger å lansere en “IPO” for Vrzich og Cooper Dossey, golfspillere som er en del av selskapets portefølje.

Eget initiativ

Det finnes også spillere som Luke Kwon, som selv tar initiativ for å tiltrekke seg investorer. Luke Kwon forklarer at han ikke tjener en eneste krone før han har betalt tilbake investorene sine og deretter gir 25% av det han tjener videre.

De som klarte det

golfchannel.com kan man lese at denne modellen allerede var vellykket på 1990-tallet for mange golfspillere. Et eksempel er Steve Flesch, som i 1990 solgte “aksjer” av seg selv til investorer for å finansiere sin profesjonelle golfkarriere. Han klarte til slutt å samle inn $50 000 fra 10 investorer, og selv om han hadde en treg start, brøt han til slutt gjennom og vant flere turneringer. En annen golfer, Zach Johnson, solgte også “aksjer” av seg selv for å finansiere karrieren sin og oppnådde suksess ved å vinne to majors. Begge golfspillerne erkjenner betydningen av støtten fra investorene sine for å oppnå drømmene sine.

Veien til profflivet er ikke bare utfordrende konkurransemessig, det er også svært utfordrende økonomisk. At det da er mulig å oppnå suksess med hjelp fra investorer er jo gledelig. Og for de golf-fans som er glad i risiko, så virker det som en morsom måte å investere.