Hovland har senket en birdie-putt for laget på hull 9 på Miklagard under Wright Invitational 2023. (Foto av Morten Espelid)

Lørdag 8. juli var det duket for golffest på Miklagard da proffgolferen Kevin André Wright inviterte Hovland og en rekke andre kjente fjes til Wright Invitational, en oppvisningsturnering til inntekt for Stiftelsen Organdonasjon. Organdonasjon er en hjertesak for Kevin, som selv fikk en støkk i golfkarrieren og livet da han, ikke lenge etter NM-tittelen i 2019, fant ut at han sliter med en alvorlig hjertefeil.

Tross store navn som Kurt Nilsen, Tom Stiansen og Jon Almaas, samt en rekke andre veldig kompetente golfere som Kris Ventura og Kevin Wright selv, så var det stort sett bare Hovland publikum var kommet for å se. Hvor Hovlands gruppe befant seg til enhver tid var lett å spotte i det vidstrakte åpne landskapet på Kløfta, da det var en stor folkemasse som hele tiden kjempet om de beste plassene rundt hullene der den norske golfstjernen beveget seg. Og Hovland leverte, selvfølgelig. De mange velplasserte innspillene, og lange presisjonsslagene utløste gisp av beundring og forbauselse blant publikum, noe som bekreftet at de oppmøtte fikk det de hadde kommet for.

Liv og god stemning var det heller ingen mangel på. Golf spilt av kjendiser som hadde poppet sine første øl allerede før runden var i gang, samt gode house beats fra DJer flere steder på banen, bidro til at det i tillegg til golf, også ble en fest. Blant kjendisene var blant annet Kygo en som overrasket publikum med en elegant sving, med en rytme godt hjulpet av hans egne tropiske house beats som dundret ut fra anlegget.

Kygo var for øvrig en av fem spillere på Hovlands lag i turneringen som ble spilt som texas scramble, med nettoscore beregnet ut fra gjennomsnitt handicap. Av til sammen 21 lag var det Hovland og co. som delte førsteplassen med to andre lag. Fullstendig resultatliste ser man her.

Selv om hovedmålet for Wright var å skape bevissthet om organdonasjon, og publikums hovedmål var å se imponerende golf fra en av verdens største golfstjerner, valgte dessverre VG å fokusere på malplasserte spørsmål om LIV vs PGA. Hovland lot seg derimot ikke vippe av pinnen, og svarte svært godt på det som aller mest virket som et dårlig forsøk på å skape klikk-agn ved å provosere både Hovland og arrangør. Heldigvis gjorde de mange representantene for Stiftelsen Organdonasjon en god jobb med å sette fokus på det som var viktig, og de fremmøtte fikk nyte forbløffende golf, sol og god stemning.

Etter turneringen var Hovland generøs med autografer og selfies, til stor glede for store og små.

For de som ikke fikk sjansen til å se Hovland denne gangen, vil neste mulighet i Norge være på Oslo GK den 25. juli.