Halvveis i europaturneringen Trophee Hassan II i Marokko lå Kristoffer Reitan i Topp 10. Tredje runde sendte Oslospilleren 30 plasseringer nedover listen til delt 37.-plass. Siste runde førte ham til 14.-plass.

14.-plassen på Royal Golf Dar Es Salam-banen i Marokko er Reitans nest beste europaturplassering etter femteplassen i ISPS Handa World Super 6 i Australia i februar.

21-åringen fra Oslo Golfklubb avsluttet turneringsuken som han startet den: Med en knallsterk runde på 70 slag, som er tre under par på par 73-banen. Og som attpåtil var feltets beste score søndag.

På Facebook opsummerer hovedpersonen turneringen på denne måten:

— Veldig, veldig deilig å avslutte som jeg gjorde i dag. Greenområdene denne uken har jeg aldri sett makan til, så jeg måtte krige ekstremt hardt utpå der. Fornøyd med denne uken, og det er deilig å vite at jeg har enda litt mer å gå på!

i Marokko

Spansk seier etter 229 turneringer

Jorge Campillo tok sin første europatour-seier, i sitt 229. forsøk siden han ble profesjonell i 2009. Med -9 var spanjolen to slag foran de to amerikanerne Sean Crocker og Julian Suri samt Erik van Rooyen fra Sør-Afrika.

Alexander Bjørk fra Sverige ble beste skandinav på delt niendeplass med -2, ett slag foran Kristoffer Reitan.

Se også: Resultater fra Rabat


Runde 3: Reitan snublet

Kristoffer Reitan var tre under par før lørdagens Moving day tok til i Marokko. Og to slag over par da han pakket sammen golfbagen for dagen.

Det ble altså ingen stor opplevelse for 21-åringen fra Oslo, som på Facebook forteller om frustrasjon og irritasjon over spillet på Royal Golf Dar Es Salam i Rabat lørdag.

— Veldig frustrerende golfrunde i dag. Irritert over scoren, men det er en type bane som straffer veldig fort. Skulle gått noen slag bedre, men jeg har en bra mulighet i morgen til å klatre oppover leaderboardet og få en fin plassering.


Erik van Rooyen fra Sør-Afrika leder på -8, ett slag foran Kristoffers medkonkurrent lørdag, spanske Jorge Campillo.

De to finnene Kalle Samooja og Tapio Pulkkkanen er beste nordboere på delt ellevteplass med -3.


Runde 2: Knallsterk Reitan imponerer fortsatt

Det ser med andre ord så langt ut som om europaturneringen i Marokko kan bli like knallsterk som femteplassen i ISPS Handa World Super 6 Perth i Australia midt i februar. 

Perth-turneringen ble et gjennombrudd for 21-åringen fra Oslo Golfklubb, og mange venter på at han skal ta den første norske seieren på herrenes europatour. Kanskje kan den komme i på Royal Golf Dar Es Salam i Rabat …

Fredag fulgte Kristoffer opp torsdagens super-runde med en sterk runde på par. Men han var ikke like fornøyd med fredagens prestasjon, avslører han på Facebook:

— Fløyt ikke like bra i dag, og det var mye mer grinding. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å få denne runden på par til slutt. Tøffe greenområder.


Med -3 går Reitan inn i helgespillet som beste skandinav, bare to slag bak lederduoen  fra USA, David Lipsky og Sean Crocker.

Fire mann deler andreplassen på -4, og med Reitan og åtte spillere til halsende hakk i hæl.

Kristoffer Reitan starter tredje runde klokken 13.40 norsk tid i gruppe med spanjolen Jorge Campillo.

Cutten endte på +1, med Kristian Krogh fem slag etter på delt 84.-plass etter 75-77. Espen Kofstad ble delt 136 med +9 etter 75-82.


Runde 1: Reitan Topp 10

På en knallsterk dag hadde Kristoffer Reitan seks birdier og tre bogeyer i Rabat i Marokko, der herrene og damene spiller parallelle europaturneringer torsdag til søndag.

Norge har tilsammen åtte spillere i de to feltene, med Kristoffer Reitan, Espen Kofstad og Kristian Krogh på plass i herrenes turnering.

Royal Golf Dar Es Salam er en bane som satt opp til nesten 7000 meter i ukens europaturnering. I tillegg er greenene svært ondulerte, så utfordringene står virkelig i kø i Rabat.

På Facebook oppsummerer Kristoffer Reitan åpningsdagen:

— Veldig happy med spillet mitt i dag. Føler at jeg har gjort mye riktig i treningen min, og at jeg så resultater fra det i dag. I morgen er det ny runde – og nye muligheter.

70-runden til Reitan er fire slag bak lederen, Jordan Smith. Engelskmannen ligger ett slag foran amerikanske Sean Crocker og Alejandro Canizares fra Spania.

Torsdag startet Reitan fra hull 10 med to strake birdier. Fredag skal han og duoen Max Orrin og David Borda ut fra hull 1 klokken 8.55 norsk tid. Og kan forhåpentligvis dra nytte av de lette vindforholdene som er meldt før vinden skal øke på utover ettermiddagen.

Kristian Krogh og Espen Kofstad hadde begge to over par, 75, og deler 102.-plassen etter første dag.