Etter banerekord torsdag fulgte den 19 år gamle amatøren fra Oslo GK opp med en avslutningsrunde det tidvis luktet svidd av i ukens Nordic League-turnering.

— Jeg bestemte meg bare for å ta en Jordan Spieth, fleipet Kristoffer Reitan til sin kommende college-coach John Fields ved University of Texas etter å ha undertegnet scorekortet fredag.

Sammen med assisterende coach Jean-Paul Hebert fulgte Fields Gamle Fredrikstad Open, og referansen til Spieth er åpenbar. For det første fordi Reitan starter på Spieths gamle universitet i august.

For det andre fordi Spieth sikret seieren i The Open forrige søndag med tre birdier og én eagle fra hull 14 og inn.

Mens Reitan sikret premien som beste amatør, og delt fjerdeplass totalt, i Gamle Fredrikstad Open etter tre birdier og én eagle fra hull 13 og inn.

Reitans fem imponerende hull

— Jeg puttet veldig bra i dag. Jeg forsøkte å senke absolutt alle puttene, ikke bare få dem nær, forklarer Reitan til Golferen.

Den solide puttingen resulterte i tre birdier på rad fra hull 13 til 15 og en eagle på hull 18. Som kom etter en dobbelbogey på hullet før.

Flagget stod meget vanskelig plassert helt ute på høyre side av greenen på hull 17. Fremfor å spille sikkert og sikte midt på greenen bestemte Reitan seg for å gå for flagget.

— Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg gikk for flagget! Jeg var veldig nær ved å lykkes, forteller han om innspillet.

Dessverre trillet ballen inn i tjukk-roughen til høyre for greenen, som det kostet to slag å komme ut fra. Og dobbelbogey på scorekortet.

På hull 18 var han i nesten samme situasjon med et vanskelig andreslag for å komme på i to på par-5-hullet.

— Jeg tok en kjempesjanse. Jeg hadde 194 meter til pinnen, det var kraftig motvind og jeg slo femmerjernet så hardt jeg bare kunne fra roughen. Slaget hadde vært helt sykt perfekt om ballen bare hadde trillet en halvmeter til!

Nå ja, perfekt ble det likevel. Femmetersputten ned bakken rullet rolig mot det siste hullet, helt inntil, og datt i.

— Jeg var bare såvidt borti ballen, forklarer Reitan.

Dermed ble det fem under for dagen, 13 under for turneringen og delt fjerdeplass som beste nordmann.

Gamle Fredrikstad Open

Omspill om seieren

Svenske Daniel Jenevret og finske Simo Haavisto endte begge på -15, og svensken avgjorde det hele med birdie på det første omspillshullet. Nicolai Kristensen fra Danmark tok tredjeplassen med -14.

Carl Didrik Fosaas fra Vestfold GK, også han amatør, ble nest beste nordmann på delt sjuendeplass med -12 etter en sterk sju under par 65-runde fredag.

Petter Mikalsen fra Stavanger GK ble delt ellevtemann med -10, og også Anders Ellingsberg ble topp-15 med -9.

Se også: Resultater fra Nordic League


Runde 2: Reitan knuste banerekorden

Elleve birdier og resten par sendte den 19 år gamle amatøren fra Oslo GK 20 plasseringer oppover listen og inn i topp-10 i ukens Nordic League-turnering.

Fredrikstad Blad karakteriserer andrerunden til  Kristoffer Reitan i Gamle Fredrikstad Open som «oppsiktsvekkende og tidenes golfrunde i Fredrikstad».

61 slag er tre slag bedre enn den tid banerekorden, og før siste runde ligger oslospilleren på delt sjuendeplass med -8.

En plassering han deler med Drøbak GKs Anders Ellingsberg, ett slag fra pallen og fem slag fra teten.

Gamle Fredrikstad Open

Gamle Fredrikstad GKs turneringsleder, Christoffer Halvorsrød, roser Reitans prestasjon i en pressemelding:

«Helt rått! Dette er verdensklasse … Denne banerekorden vil stå i lang tid og det blir en ære å henge scorekortet til Kristoffer i ramme og glass på klubbhuset. Ekstra hyggelig at det skjer med en ung og hardtsatsende amatør som Kristoffer som mange unge ser opp til.»

Fjorårets norgemsester, Jason Kelly fra Miklagard GK, ligger to slag bak Reitan og Ellingsberg på delt 14.-plass. Kelly har følge med amatøren Lars Mjeldheim Sandvoll fra Fana GK.

Ytterligere tolv nordmenn klarte cutten, som endte på -1

Leste du denne? Flyttes til Gamle Fredrikstad


Runde 1: Tre nordmenn topp-10 i Gamle Fredrikstad Open

Vetle Marøy fra Bergen GK, Anders Ellingsberg fra Drøbak GK og Kevin A. Wright fra Miklagard GK åpnet alle tre på fire under par, 68, i ukens Nordic League-turnering.

Det gir den norske trioen delt niendeplass i Gamle Fredrikstad Open, fire slag bak ledende Anton Wejshag fra Sverige.

Ytterligere tre nordmenn følger på -3 og delt 19.-plass: Elias Bertheussen fra Trondheim GK og amatørene Tomas Helgø fra Stavanger GK og Markus Wilhelmsen fra Ålesund GK.

Ytterligere seks nordmenn er under par, og fire er på par. Som også er stipulert som cutgrensen, som settes etter torsdagens spill.