Fredrik Caspar Kracht har sansen for private baner som Oustøen Country Club og Riviera Country Club, hvor Northern Trust Open spilles fra 19. februar.
private-baner-skaper-nysgjerrighet

FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Denne uken tar vi turen til Los Angeles og banen Riviera Country Club, hvor Northern Trust Open spilles.

Fjorårets vinner, Phil Mickelson, har ikke hatt en bra sesong så langt i år, så det blir spennende å se om han klarer å forsvare tittelen.

Riviera Country Club er en legendarisk klubb like utenfor Los Angeles. Medlemmene der består så å si kun av Hollywoods elite og utgjør en svært privat klubb.

Ryktene sier at den eneste klubben som er mer privat enn denne er Augusta National.
Hvis man er meget opptatt av å hilse på Hollywoods kjendiser, og er heldig å slippe inn på klubben, er dette stedet. Her florerer det av nettopp dem.

Banen åpnet 24. juni i 1927, og har arrangert en rekke store turneringer, og flest Los Angeles Opens av dem alle. Banen er kjent som Hogan’s Alley, etter at Ben Hogan vant Los Angeles Open i 1947 og 1948. I 1948 vant han også U.S. Open på samme bane.

Klubbhuset her er også verdt å nevne. Dette fantastiske byggverket, som ruver på høyden og ser utover hele banen, er kalt Grand Hotel of Golf. Klubbhuset fungerer som hotell med resepsjon for tennis og golf, og byr i tillegg på restauranter, barer, oppholdsrom og selvfølgelig et museum blant annet.

Det at banen er såpass privat, synes jeg er bra. Det nærmeste vi kommer en privat bane her i Norge er Oustøen Country Club utenfor Oslo. Denne banen ligger flott på Oustøya, og inneholder 18 mer eller mindre bra hull samt et hotell med en meget hyggelig atmosfære.

Personlig synes jeg det er sunt å opprettholde noen slike “private oaser” innen golfverdenen. Dette medfører en litt mystisk opplevelse av golfen.
Det at ikke alle slipper inn på alle klubber er bare med på å trigge interessen og nysgjerrigheten.

Riviera Country Club krever en ekstra standard når det gjelder bekledning og som ett eksempel er olabukser totalt forbudt på hele området. Litt artig er det da at de tillater treningstøy av ymse sort på hotellområdet.

Golfen skal være folkelig, men jeg mener også at man bør opprettholde en viss respekt for golfens historie. Etter min mening hører olabukser og badeshorts ikke hjemme på golfbanen. Dette er kun av respekt for golfens historie.

Men nok om det. De neste dagene bør du få med deg Northern Trust Open på Viasat. Unektelig en positiv golfopplevelse. En liten visuell forsmak av turneringen finner du i egen sak her på Golferen.no.

Fredrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.