Private baner skaper nysgjerrighet

Fredrik Caspar Kracht har sansen for private baner som Oustøen Country Club og Riviera Country Club, hvor Northern Trust Open spilles fra 19. februar.

private-baner-skaper-nysgjerrighet


FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Denne uken tar vi turen til Los Angeles og banen Riviera Country Club, hvor Northern Trust Open spilles.

Fjorårets vinner, Phil Mickelson, har ikke hatt en bra sesong så langt i år, så det blir spennende å se om han klarer å forsvare tittelen.

Riviera Country Club er en legendarisk klubb like utenfor Los Angeles. Medlemmene der består så å si kun av Hollywoods elite og utgjør en svært privat klubb.

Ryktene sier at den eneste klubben som er mer privat enn denne er Augusta National.
Hvis man er meget opptatt av å hilse på Hollywoods kjendiser, og er heldig å slippe inn på klubben, er dette stedet. Her florerer det av nettopp dem.

Banen åpnet 24. juni i 1927, og har arrangert en rekke store turneringer, og flest Los Angeles Opens av dem alle. Banen er kjent som Hogan’s Alley, etter at Ben Hogan vant Los Angeles Open i 1947 og 1948. I 1948 vant han også U.S. Open på samme bane.

Klubbhuset her er også verdt å nevne. Dette fantastiske byggverket, som ruver på høyden og ser utover hele banen, er kalt Grand Hotel of Golf. Klubbhuset fungerer som hotell med resepsjon for tennis og golf, og byr i tillegg på restauranter, barer, oppholdsrom og selvfølgelig et museum blant annet.

Det at banen er såpass privat, synes jeg er bra. Det nærmeste vi kommer en privat bane her i Norge er Oustøen Country Club utenfor Oslo. Denne banen ligger flott på Oustøya, og inneholder 18 mer eller mindre bra hull samt et hotell med en meget hyggelig atmosfære.

Personlig synes jeg det er sunt å opprettholde noen slike «private oaser» innen golfverdenen. Dette medfører en litt mystisk opplevelse av golfen.
Det at ikke alle slipper inn på alle klubber er bare med på å trigge interessen og nysgjerrigheten.

Riviera Country Club krever en ekstra standard når det gjelder bekledning og som ett eksempel er olabukser totalt forbudt på hele området. Litt artig er det da at de tillater treningstøy av ymse sort på hotellområdet.

Golfen skal være folkelig, men jeg mener også at man bør opprettholde en viss respekt for golfens historie. Etter min mening hører olabukser og badeshorts ikke hjemme på golfbanen. Dette er kun av respekt for golfens historie.

Men nok om det. De neste dagene bør du få med deg Northern Trust Open på Viasat. Unektelig en positiv golfopplevelse. En liten visuell forsmak av turneringen finner du i egen sak her på Golferen.no.

Fredrik

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×