Ukas Pebble Beach National spilles på en bane utenom det vanlige. Fredrik Caspar Kracht mener det er verdt å betale 3.500 kroner for en runde her. Er du enig?
pebble-beach---en-bane-verdt-prisen

FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

Denne uken er det duket for en godbit utenom det vanlige.

Pebble Beach Golf Links er absolutt en av verdens aller mest spektakulære baner.

Banen ligger cirka to timer sør for San Francisco i California. Beliggenhet på den amerikanske vestkysten fører med seg fantastisk utsikt og hvor havet er en meget dominerende faktor.

Det nærmeste vi i Norge kommer til en slik utsikt er nok Lofoten Golf Links, som også er meget imponerende.

AT&T Pebble Beach National Pro-Am spilles på Pebble Beach Golf Links hvert år, og trekker store navn. I fjor vant Steve Lowery et omspill mot Vijay Singh. Ikke akkurat et imponerende omspill av Singh, men desto hyggeligere at Mr. Lowery igjen kom inn i vinnersirkelen – åtte år etter sin siste seier.

I likhet med Bob Hope Classic, foregår ukas turnering som en pro-am, hvilket betyr at de profesjonelle spiller med kjendisamatører hele uken.

Banen så dagens lys i 1919, og er designet av Jack Neville og Douglas Grant. Dette er en public course og alle som vil – og har råd – har muligheten til å spille disse 18 unike hullene. Det er riktignok tre baner til på området, men ingen av dem kan måle seg med Pebble Beach Golf Links.

Pebble Beach har arrangert ikke mindre enn fire U.S. Opens, og er vert for denne også i 2010.

At banen er kåret til den beste public course en rekke ganger, senest nå i år (2008/2009), er heller ikke dårlig å ha på CV-en.

Men så var det prisen da… Banen vet virkelig å ta seg betalt. For en runde med golf må du ut med ikke mindre enn 495 dollar, som tilsvarer omtrent 3.500 kroner. Dersom man skal bo på resorten, bør man bo langs hull 18. Men dette koster. For en suite krever de 1.150 dollar eller cirka 8.000 kroner per døgn.

Er det verdt å bruke så mye penger på en golfbane? Etter min mening, er svaret et klart “ja”.

Er det én bane man skal spille i løpet av livet, så er det nettopp denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.