Phil Mickelson, seks ganger major-vinner og medlem av golfens æresgalleri, tror han vil bli mest husket for LIV Golf, turneringen han har vært frontfigur for de siste to årene. Dette uttalte han denne uken på podcasten Fairway to Heaven, skriver nettstedet Golf.

Fairway to Heaven er en podcast støttet av LIV Golf. I samtalen med medprogramleder Jerry Foltz ble Mickelson bedt om å tenke over hva hans arv i golfverdenen vil være. Mickelson svarte: “Vel, jeg mener jeg tror forhåpentligvis LIV Golf… og å hjelpe med å få spillet ut til en yngre publikum, hjelpe med å få spillet til yngre spillere og gi dem infrastrukturen til å bli store, hjelpe til med å vokse spillet på en global basis. Som, alle ting LIV Golf gjør. Jeg føler meg veldig knyttet til suksessen.”

LIV Golf har utvilsomt påvirket profesjonell golf. I 2022 ble LIV lansert, med milliarder bak seg fra Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF), og spillere fra den etablerte PGA-touren byttet side. To år senere har PGA-touren innført flere endringer for å lokke spillerne til å bli værende, mens LIV spiller videre med 54 spillere, uten cut.

Usikkerheten hersker fortsatt. Vil PGA-touren og LIV fortsette å være adskilte? Vil flere PGA-spillere slutte seg til LIV? Kan sidene komme sammen? Hva vil egentlig dette bety for Mickelsons arv i sporten? På denne samtalen i Fairway to Heaven podcast, sa Mickelson: “Jeg håper virkelig det, fordi det var ikke noe alternativ … Jeg er glad for de guttene på touren som nå har alt dette fordi det skal de ha. Men vi tiltrekker oss en annen publikum. Og vi tiltrekker oss et globalt publikum.”

Kilde: Golf.com

​Les hele saken på: Read More