Oslo Golfklubb, 100 år i 2024. Foto: Oslo GK

Fra 27. til 30. juni vil Bogstad Golfbane være vertskap for det årlige høydepunktet i norsk golf, Norgesmesterskapet i golf, organisert av Oslo Golfklubb. Dette prestisjetunge arrangementet samler 108 herrer, 48 damer, og ni para-atleter, alle samlet for å konkurrere om de ettertraktede kongepokalene i ulike klasser.

Rekordmange deltakere

Golf-Norge opplever for tiden en betydelig vekst, noe som reflekteres i det rekordstore antallet på 270 kvalifiserte deltakere. Av disse vil kun 156 få sjansen til å delta i kampen om ære og pokaler denne helgen. Dette økte antallet deltakere vitner om sportens økende popularitet og det utvidede konkurransefeltet innen norsk golf.

Favoritter og Forventninger

På kvinnesiden er noen av de fremste håpene Renate Hjelle Grimstad fra Stavanger Golfklubb, tidligere mester Julie Boysen Hillestad fra Atlungstad GK, og lokal favoritt Sofie Bindner Engesæth fra Oslo GK. Blant herrene er det knyttet spenning til prestasjonene til Jarle Volden fra Oslo GK, Jarand Ekeland Arnøy fra Fana GK, og Elias Bertheussen fra Miklagard Golfklubb, som er to ganger tidligere mester.

Konkurransen inkluderer også klasser for funksjonshemmede og døve, hvor Fredrik Fjeraa fra Gamle Fredrikstad GK igjen er favoritten blant herrene. Dessverre er det ingen kvinnelige deltakere som møter kravene i klassen for funksjonshemmede i år, noe som understreker behovet for bredere inkludering i fremtidige turneringer.

Baneforhold og Klubbens Milepæl

Oslo Golfklubb, som feirer sitt 100-årsjubileum dette året, rapporterer om ideelle forhold på Bogstad, kjent for sin høye kvalitetsstandard og utfordrende layout. “Banen og klubben er klar for NM,” uttaler Niels Vik, daglig leder i Oslo Golfklubb. “Dette NM-arrangementet er en verdig avslutning på vår jubileumsfeiring.”

Oslo Golfklubb, opprinnelig Kristiania Golf Klub, ble etablert den 13. juni 1924, og er Norges eldste golfklubb. Klubben, som ligger ved Bogstadvannet i Oslo, har i dag 2300 medlemmer og er hjemmebane for flere av landets toppspillere.

Om Turneringen

Norgesmesterskapet spilles over fire dager med et 72 hulls slagspill format i både dame- og herreklassene, og tilbyr også egne klasser for funksjonshemmede og døve. De siste to dagene er reservert for halvparten av startfeltet, basert på deres prestasjoner i de innledende rundene.

Norgesmesterskapet er en del av Garmin Norgescup, som inkluderer en serie turneringer organisert av Norges Golfforbund i samarbeid med lokale klubber, og fremmer konkurranse på nasjonalt nivå.

Nyttige lenker:

  • For deltagerliste/startliste, se HER
  • For oppdatert resultatliste under NM, se HER
  • For oppdatert resultatliste funksjonshemmede og døve, se HER
  • For mer og generell informasjon om arrangementet, se HER