Signaturhullet, hull 7 på Pebble Beach er ekstra værutsatt

AT&T Pebble Beach Pro-Am ventes å bli en ruskete affære. Vi krysser fingrene for minst mulig forsinkelser og avbrytelser.

PGA Tour melder om at det er ventet kraftig regn og vind på onsdag ettermiddag til torsdag morgen, med kraftige vinder på 9 til 14 m/s, altså liten kuling. I tillegg vil det være vindkast opp mot 20 m/s, liten storm.

Det er sannsynlig med regn både torsdag og fredag, med opptil 30 mm regn før det klarnes opp på lørdag. Søndag blir det værre igjen, med 25 mm regn og vedvarende liten kuling og 22 m/s i kastene.

Hull 7 til 10 på Pebble Beach er spesielt utsatt for været, og ventes i gi svært tøffe forhold.

Færre spillere og mer fleksibilitet enn før

AT&T Pebble Beach Pro-Am har flere endringer i forhold til tidligere år. Det er nå bare 80 spillere med, ned fra 156 tidligere. I tillegg til 76 færre proffer, betyr det også 76 færre amatører.

Ellers er det bare to baner blir brukt i rotasjon, og amatører spiller bare de to første rundene i stedet for tre.

Det reduserte formatet gir mer fleksibilitet dersom spillet skulle bli forsinket på grunn av været, noe som ser ut til å være sannsynlig.

Viktor Hovland forbereder seg i møkkaværet

Viktor Hovland tror vi har gode muligheter, både med tanke på være og bane. Her perfeksjonerer han jernslagene i regnværet før turneringsstart. Han starter torsdag kl 18:21 norsk tid.

Værutsatt sted og tid

Monterey-halvøya, der Pebble Beach ligger mottar vanligvis mer enn 50% av årets nedbør mellom desember og februar, og tidligere Pro-Am-turneringer har ofte blitt påvirket av regnet.