Britiske medier melder om at PGA Tour er i forhandlinger om å kjøpe European Tour. Påstanden møtes med en storm av benektelser fra begge parter.
pga-tour-benekter-europatour-interesse

BENEKTER: PGA-sjef Tim Finchem avviser alle spekulasjoner om at PGA Tour har til hensikt å kjøpe European Tour.

pga-tour-benekter-europatour-interesse

pga-tour-benekter-europatour-interesse

pga-tour-benekter-europatour-interesse


Europatourens operasjonssjef, Keith Waters, tar avstand fra historiene, som har versert i de engelske avisene Daily Mail og Daily Telegraph.

I følge Golfweek sier Waters til BBCs golfkorrespondent Iain Carter at «ideen om at PGA Tour legger in bud for å kjøpe European Tour er feil».

I ettertid har PGA Tour sendt ut en uttalelse der kommisjonær Tim Finchem støtter Waters, og bemerker at rapportene om de påståtte kjøpsplanene er unøyaktig.

Svak europeisk økonomi

Daily Mail og Daily Telegraph siterer ikke navngitte kilder om at PGA Tour funderer på en overtakelse av den europeiske touren.

Dette grunngis med stadig økende bekymring for en terminliste med stadig færre turneringer på europeisk jord.

Problemene i europeisk økonomi har medført at europatouren legger stadig flere turneringer til Asia, Midtøsten og enda lenger borte.

Casey kritisk

— Det er mye godt å si om europatouren, sier Paul Casey, som sitter i tourens spillerkomite.

— Det kunne vært slikt et utrolig produkt, når du ser de de stedene vi drar til og de spillerne vi har.

— Men vi er så langt fra å maksimere hva vi har, og vi trenger å friske opp ting. Touren trenger ny energi, mener Casey.

McDowell i mot

For Nord-Irlands Graeme McDowell, som både spiller og har vunnet på begge tourene i år, vil det ikke være noen fordel om de to tourene slå seg sammen.

I en Twitter-melding skriver McDowell at Ryder Cup antageligvis blir en saga blott, og at de europeiske spillerne på PGA er flinke til å beholde sin europeiske identitet.

Konseptet med en verdensturné har blitt brakt på bane flere ganger i det siste. The World Golf Championships ble dannet i 1999 som et forsøk på å få de beste spillerne i verden sammen oftere.

PGA Tour har imidlertid også vist sin intensjon om å utvide sitt nedslagsfelt.

I fjor kjøpte PGA Tour den kanadiske touren, som er omdøpt til PGA Tour Canada, og lanserte PGA Tour Latinoamerica, forteller Golfweek.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.