— Jeg har prøvd å slutte mange ganger, men nå er det alvor, bedyrer mannen bak det praktfulle golfanlegget i skogen i Spydeberg, en liten time i bil sørøstover fra Oslo.

«Det stemmer nesten at jeg trekker meg tilbake,, bare at jeg nå jobber kun 40 timer per uke som greenkeeper og veileder, forteller Mørk-eieren til Golferen.no rett før anlegget åpner de to banene sine for sesongen.

Gradvis utbygging

Trinn for trinn har Peder Mørk utvidet og forbedret golfanlegget med tilsammen 27 hull og sjenerøse treningsområder, alt samlet rundt et trivelig klubbhus med garderobe, restaurant og proshop.

Mørk Golf består av, hovedbanen på 18 hull og en kortere mid-size-bane med par-3- og par-4-hull, som gir total par på 62. Begge banene har en standard som blir stadig bedre, omkranset av et treningsanlegg som kan måle seg med de aller beste.

Nettopp treningingsanlegget har høy prioritet hos Peder Mørk, forteller han:

— Treningsfasilitene er det viktigste som finnes på et golfanlegg og derfor har vi hele tiden jobbet for at dette skal være best mulig for alle typer golfere. Drivingrangen er på 40.000 kvadratmeter, vi har flere treningsgreener, treningsbunker og eget innspills-hull hvor du kan trene på innspill fra forskjellige lengder. Dette gjør at vi kan tilby golfere alt på treningssiden. Treningsområdene benyttes ivrig av våre medlemmer og gjester, for å nå nye høyder i sin golf.

Lettere etter eventyrlige sesonger

Den stadig økende trafikken på Mørk i 2020 og 2021 hgjorde det lettere for Peder Mørk å sette igang forberedelsene for at han en gang for fullt skal gå over gå over i pensjonistenes rekker:

— Det har vært helt eventyrlig! Men vi har fortsatt plass til nye medlemmer.

Peder Mørk
Mørk Golf
KOMPLETT ANLEGG: Mørk Golf har to baner og praktfulle treningsområder. Foto: Jan E. Espelid

Golfklubben kjøpte banen

Peder Mørk hadde planer om å pensjonere seg allerede i 2016 da golfklubben inngikk et historisk samarbeid med kommunen, som innebar kommunal støtte til at klubben kunneå kjøpe Mørk Golf.

— Ja, jeg trodde jeg skulle slutte i 2016. Men jeg trives i bransjen og er jo her fortsatt.

Men nå har han altså bestemt seg, selv om det alltid er slik at det er ting som skulle vært gjort, forbedret, bygd eller fått oppgradert før han takker for seg:

— Jeg innser at et golfanlegg blir aldri ferdig, det kan og bør hele tiden forbedres på alle fronter.

Peder Mørks milepæler gjennom de 33 årene

Golferen.no ba grunnleggeren av Mørk Golf liste opp de milepælene han selv mener har vært viktigst på veien fra den spede begynnelsen til dagens praktanlegg 33 år senere:

Høydepunktene har først og fremst vært få et komplett ferdig golfanlegg klart, og å få være med hele veien fra planlegging, tegninger, offentlige godkjenninger, byggeperioden og så utvikle det hele videre. Turneringsmessig var nok det å få lov til å ha Ecco Tour her tre år på rad, uten at NGF syntes noe om det. Samt det å få ønske kulturminister Thorhild Widvey velkommen til Mørk ,og snakke om golf! Men det største av alt er alle de fantastiske medlemmene, besøkende og ansatte som har gjort det hele mulig

Les mer: Mørk Golf

Hull 2. Foto Jan E. Rspelid