Paul McGinley blir europakaptein

Paul McGinley har sagt ja takk til tilbudet fra Ryder Cups turneringskomite om å bli kaptein for Europas lag i 2014-utgaven av Ryder Cup på Gleneagles i Skottland 26. til 28. september 2014.

paul-mcginley-blir-europakaptein


EUROPAKAPTEIN: $6 år gamle Paul McGinley blir kaptein for Europas lag i Ryder Cup på Gleneagles i september 2014.

paul-mcginley-blir-europakaptein

paul-mcginley-blir-europakaptein

paul-mcginley-blir-europakapteinMcGinley, som er født i Dublin 16. desember 1966, blir den første irske Ryder Cup-kapteinen i den toårlige prestisjeturneringen mellom Europa og USA.

Før ham har 23 forskjellig golfspillere ledet det europeiske (tidligere Storbritannia og Irland) laget.

McGinley har fire seire på europatouren, og har vært med som spiller i tre påfølgende, og seirende, Ryder Cup-lag mellom 2002 og 2006. Han vil alltid bli husket for å ha senket den avgjørende putten under sin første opptreden på The Belfry 11 år siden.

Etterfølger Olli

McGinley etterfølger José María Olazábal etter spanjolens strålende opptreden da Europa sørget for the Miracle at Medinah i september.

46-åringen var visekaptein til Olazábal i Chicago i fjor, og hadde samme rolle for Colin Montgomeries vinnerlag på The Celtic Manor Resort i Wales i 2010.

På Gleneagles skal McGinley forsøke å fortsette Europas fenomenale Ryder Cup-statistikk, som viser sju seire på de siste ni forsøkene.

Siden forandringen i 1979, der Storbritannia og Irland-laget ble endret til å omfatte hele Europa, har europeerne vunnet ni og delt én av de 17 utgavene av turneringen.

Europas seire er oppnådd under ledelse av kapteinene Tony Jacklin (1985, 1987), Bernard Gallacher (1995), Seve Ballesteros (1997), Sam Torrance (2002), Bernhard Langer (2004), Ian Woosnam (2006), Colin Montgomerie (2010 ) og Olazábal (2012), mens Jacklin var kaptein i den uavgjorte utgaven i 1989.

— Vi er glad for at Paul har akseptert invitasjonen som kaptein for 2014, sier Europas Ryder Cup-direktør, Richard Hills, i en pressemelding.

— Etter å ha spilt i tre Ryder Cup og satt vinnerputten på Belfry i 2002, har Paul en komplett forståelse av alle detaljer som kreves for å lykkes som kaptein.

— Vi vet at han ikke vil la noe være ugjort i sin søken etter å beholde Ryder Cup-trofeet på Gleneagles i september 2014, avslutter Hills.

Se også: McGinleys profil hos European Tour

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: RBC Canadian Open  ( 8. -11.juni)

  Korn Ferry Tour: BMW Charity Pro-Am med Ktistoffer Ventura   ( 8. -11.juni)

  DP World Tour og LET: Volvo Car Scandinavian Mixed med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad , Michelle Forsland, Tina Mazarino og Julie Bpysen Hillestad ( 8. -11.juni)

  LPGA: LShoprite Classic (9. - 11.juni)

  lNordic League : Thomas Bjørn Samsø Classic  ( 7. -9.juni)


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.