Paul McGinley har sagt ja takk til tilbudet fra Ryder Cups turneringskomite om å bli kaptein for Europas lag i 2014-utgaven av Ryder Cup på Gleneagles i Skottland 26. til 28. september 2014.
paul-mcginley-blir-europakaptein

EUROPAKAPTEIN: $6 år gamle Paul McGinley blir kaptein for Europas lag i Ryder Cup på Gleneagles i september 2014.

paul-mcginley-blir-europakaptein

paul-mcginley-blir-europakaptein

paul-mcginley-blir-europakaptein


McGinley, som er født i Dublin 16. desember 1966, blir den første irske Ryder Cup-kapteinen i den toårlige prestisjeturneringen mellom Europa og USA.

Før ham har 23 forskjellig golfspillere ledet det europeiske (tidligere Storbritannia og Irland) laget.

McGinley har fire seire på europatouren, og har vært med som spiller i tre påfølgende, og seirende, Ryder Cup-lag mellom 2002 og 2006. Han vil alltid bli husket for å ha senket den avgjørende putten under sin første opptreden på The Belfry 11 år siden.

Etterfølger Olli

McGinley etterfølger José María Olazábal etter spanjolens strålende opptreden da Europa sørget for the Miracle at Medinah i september.

46-åringen var visekaptein til Olazábal i Chicago i fjor, og hadde samme rolle for Colin Montgomeries vinnerlag på The Celtic Manor Resort i Wales i 2010.

På Gleneagles skal McGinley forsøke å fortsette Europas fenomenale Ryder Cup-statistikk, som viser sju seire på de siste ni forsøkene.

Siden forandringen i 1979, der Storbritannia og Irland-laget ble endret til å omfatte hele Europa, har europeerne vunnet ni og delt én av de 17 utgavene av turneringen.

Europas seire er oppnådd under ledelse av kapteinene Tony Jacklin (1985, 1987), Bernard Gallacher (1995), Seve Ballesteros (1997), Sam Torrance (2002), Bernhard Langer (2004), Ian Woosnam (2006), Colin Montgomerie (2010 ) og Olazábal (2012), mens Jacklin var kaptein i den uavgjorte utgaven i 1989.

— Vi er glad for at Paul har akseptert invitasjonen som kaptein for 2014, sier Europas Ryder Cup-direktør, Richard Hills, i en pressemelding.

— Etter å ha spilt i tre Ryder Cup og satt vinnerputten på Belfry i 2002, har Paul en komplett forståelse av alle detaljer som kreves for å lykkes som kaptein.

— Vi vet at han ikke vil la noe være ugjort i sin søken etter å beholde Ryder Cup-trofeet på Gleneagles i september 2014, avslutter Hills.

Se også: McGinleys profil hos European Tour

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.