Foto: J. Ketil Steine

Lørdag 1. juli mellom 11.00 og 13.00 kan personer fra 16 år og oppover, med nedsatt funksjonsevne, prøve forskjellig golfutstyr for funksjonshemmede hos Drøbak Golfklubb.

Per Hansen, som leder Golf Grønn Glede i Drøbak Golfklubb forteller blant annet om et spesialkjøretøy for paragolf for personer som er lamme, og ikke kan gå og stå.

På lørdag blir det også demonstrert en golfscooter og golfbiler for spillere som ikke klarer å gå langt, og som trenger transporthjelp underveis.

— Paragolfer’n er en elektrisk rullestol, som er tilpasset sittende golfspillere, forteller Hansen.

Og minner om at golf er en idrett som er velegnet for de fleste. Nettopp denne helgen er de beste norske funksjonshemmede spillerne på plass, og konkurrerer med cirka 100 gode golfere om å bli Europas beste

Paragolf-turnering for funksjonshemmede

Drøbak GK og Norges Golfforbun inviterer også til en egen turnering for golfspillere med nedsatt funksjonsevne: Joakim Marksten Invitational, som starter kl 13.30.

Her spiller funksjonshemmede scramble med tre spillere på hvert lag. Laget settes sammen av arrangøren, og kombineres slik at sammenlagt handicap blir så likt som mulig. Publikum kan følge spillerne fra hull til hull på parkbanen i Drøbak.

Golf som medisin

Turneringen har fått navn etter den norske alpinisten Joakim Marksten, som brakk ryggen mens han studerte i USA, og som tidligere har uttalt at golfen var den beste medisinen han fikk etter ulykken.

Joakim Marksten, som døde for tre år siden, sa dette til NRK Vestfold i forbindelse med et tilsvarende paragolf-arrangement i august 2011:

— Golf er den eneste idretten hvor funksjonshemmede konkurrerer på lik linje med andre, og i samme klasse. Det som er så fint med golf er at i golf så spiller vi med golf-handicap og ikke ut fra fysisk handikap.

Marksten  la vekt på at han også kunne spille mange turneringer med helt vanlige golfspillere.

 – Golf er helt uunnværlig for meg. Det er den beste medisinen jeg noen gang har tatt, å være på golfbanen i fire – fem timer, ofte i strålende vær, kose meg med gode venner. Det er helt fantastisk, jeg kunne ikke klart meg uten!