Paragolf-demonstrasjon og -turnering hos Drøbak GK

GOLFRULLESTOL: Golf Grønn Glede-leder Per Hansen instruerer en bevegelseshemmet golfspiller på drivingrangen til Drøbak Golfklubb. Foto: J. Ketil Steine

Lørdag 1. juli mellom 11.00 og 13.00 kan personer fra 16 år og oppover, med nedsatt funksjonsevne, prøve forskjellig golfutstyr for funksjonshemmede hos Drøbak Golfklubb.

Per Hansen, som leder Golf Grønn Glede i Drøbak Golfklubb forteller blant annet om et spesialkjøretøy for paragolf for personer som er lamme, og ikke kan gå og stå.

På lørdag blir det også demonstrert en golfscooter og golfbiler for spillere som ikke klarer å gå langt, og som trenger transporthjelp underveis.

— Paragolfer’n er en elektrisk rullestol, som er tilpasset sittende golfspillere, forteller Hansen.

Og minner om at golf er en idrett som er velegnet for de fleste. Nettopp denne helgen er de beste norske funksjonshemmede spillerne på plass, og konkurrerer med cirka 100 gode golfere om å bli Europas beste

Paragolf-turnering for funksjonshemmede

Drøbak GK og Norges Golfforbun inviterer også til en egen turnering for golfspillere med nedsatt funksjonsevne: Joakim Marksten Invitational, som starter kl 13.30.

Her spiller funksjonshemmede scramble med tre spillere på hvert lag. Laget settes sammen av arrangøren, og kombineres slik at sammenlagt handicap blir så likt som mulig. Publikum kan følge spillerne fra hull til hull på parkbanen i Drøbak.

Golf som medisin

Turneringen har fått navn etter den norske alpinisten Joakim Marksten, som brakk ryggen mens han studerte i USA, og som tidligere har uttalt at golfen var den beste medisinen han fikk etter ulykken.

Joakim Marksten, som døde for tre år siden, sa dette til NRK Vestfold i forbindelse med et tilsvarende paragolf-arrangement i august 2011:

— Golf er den eneste idretten hvor funksjonshemmede konkurrerer på lik linje med andre, og i samme klasse. Det som er så fint med golf er at i golf så spiller vi med golf-handicap og ikke ut fra fysisk handikap.

Marksten  la vekt på at han også kunne spille mange turneringer med helt vanlige golfspillere.

 – Golf er helt uunnværlig for meg. Det er den beste medisinen jeg noen gang har tatt, å være på golfbanen i fire – fem timer, ofte i strålende vær, kose meg med gode venner. Det er helt fantastisk, jeg kunne ikke klart meg uten!

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.