Frankrikes beste linksbane gjenskapt til fordums prakt

BERØMT PAR-3: Le Touquet Golf Resort La Mer-banen har fått sitt berømte åar-3-hull, nummer 16, gjenskapt til opprinnelig form. Foto: Le Touquet Golf Resort

Den mest anerkjente linksbanen i Frankrike har gjennomgått et større restaureringsprosjekt for å gjenoppstå mest mulig lik 1930-tallets orginale utgave.

La Mer-banen ved Le Touquet Golf Resort er Frankrikes mest berømte linksbane. Harry Colt-klassikeren fra 1931 regnes som en av de fineste linksbanene på Kontinentet, og åpnet den gange Le Touquet var det mest fasjonable feriestedet i Europa.

Befestning og bombardement under Den andre verdenskrig resulterte imidlertid i betydelig skade på terrenget, og fire av Colts originale hull ble fullstendig ødelagt av krigens herjinger.

Linksbane gjenoppbygget ved hjelp av gamle flyfoto

linksbane

ARKITEKTEN: Patrice Boissonnas har, sammen med kollega Frank Pont, gjenskapt de tapte hullene fra Harry Colts originale design fra 1931. Foto: Le Touquet Golf Resort

På 1990-tallet ble det gjort forsøk på å gjenskape de tapte hullene fra krigen. Men det var først da det ble funnet noen gamle flyfoto fra 1930-tallet at golfarkitektene Patrice Boissonnas og Frank Pont fikk gode nok underlag til å gjenskape banen tilbake til det som nå er nesten helt Colt’s original design.

— Dette er en oppgave enhver golfarkitekt drømmer om. Å finne tapte hull fra en legendarisk banedesigner som Harry Colt, mesterhjernen bak den nye banen på Sunningdale, West Course på Wentworth og Royal Portrush i Nord-Irland, for å nevne noen få, er som å finne skatten i en skattejakt. Det er så få muligheter som dette, og når de oppstår, blir det veldig spennende. Sammen med følelsen av å ha fått et stort ansvar ga renoveringen meg en sterk følelse av muligheten til å få ting riktig igjen, oppsummerer Boissonnas.

Blant de manglende fire hullene fra nummer 13 til 16 gjenskapte arkitektene Colts originale hull 15, et berømt dogleg høyre par-5-hull, som banedesigner Tom Simpson beskriver som et av de beste hullene han noensinne har sett. Også hull 16, et par-3 nedoverbakke, regnes som et av golfens mest spektakulære hull.

Le Touquet har fått en kommende topp-10-bane

Den nyrestaurerte linksbanen bak de dramatiske sanddynene og de milelange strendene i Le Touquet, hylles fra fjern og nær.

Adam Lawrence, redaktør av magasinet Golf Course Architecture, har  skrevet at  han mener at La Mer er en fremtidig europeisk topp-10, ikke bare som linksbane, mens også generelt. Han sier:

— Le Touquets La Mer er en ekte linksbane, den beste formen for golf. Og det er sjeldent med ekte linksbaner i Kontinental-Europa. Harry Colts La Mer-layout ligger i et praktfullt terreng, og har en haug med flotte hull. Jeg står ved det jeg skrev: Det er en topp europeisk bane som er i ferd med å springe ut her.

Mens den klassiske La Mer-banen har blitt restaurert til sin opprinnelige form, fortsetter også investeringen i 45-hullsanlegget Le Touquet Golf Resort.

Et nytt klubbhus har åpnet. Også Le Manoir, resortens hotell, er nyoppusset. Med en ny restaurant, og nå også med planer om å utvikle Le Manoir til et boutiquehotell.

Le Touquet Golf Resort ligger mindre enn en times kjøretur sør for Calais på Cote d’Opale. Med lett tilgang til A16-motorveien, er det enkelt for golfere å komme hit med bil.

Les mer: Le Touquet Golf Resort

linksbane

PAR 4. 367 METER: La Mer-banens hull 12. Foto: Le Touquet Golf Resort

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.