Foto: Jan E. Espelid

Drammenspilleren ble beste nordmann på delt 23.-plass i helgens challenge-turnering i Sør-Spania. Med det rykket han inn i Topp 10 på tourens ranking, der de 15 beste ved sesongslutt får det ettertraktede kortet på europatouren for kommende sesong.

I tillegg til å rykke inn i Topp 10 på challenge-rankingen beholdt drammenspilleren også kontrollen over plasseringen som nest beste nordmann på verdensrankingen, som kan gi ham OL-billett. Der han i skrivende stund er førstereserve på Topp 60-listen, som vil kvalifisere ham til en plass i startfeltet Tokyo i juli.

I Tokyo kanNorge stille med to herrer, basert På den offisielle verdensrankingen. Der er Kristian Krogh nå nest beste nordmann på nummer 289, opp én plassering. Viktor Hovland er nummer 13. mens Kristoffer Ventura er tredje beste nordmann på 325.-plass etter å ha falt 15 plasseringer med den missede cutten i Palmetto Championship i North Carolina.

I Challenge de Cadiz hadde 26-åringen fra Hokksund runder på 69-72-70-70, som ga -7 totalt. Det var tolv slag bak vinneren, Kristof Ulenaers fra Tyskland, som presterte kunststykket å vinne i sin debut-turnering på Challenge Tour.

Eirik Tage Johansen fra Sola GK og Elias Bertheussen fra Byneset GK var blant dem som delte 46.-plassen på -3. Kristoffer Reitan, Oslo GK, misset cutten med +2 mens klubbkamerat Espen Kofstad måtte trekke seg med skade etter å ha åpnet med tre over par, 75.

Se også: Resultater fra Spania