Spydeberg i Østfold er den første kommunen i landet med obligatorisk golfundervisning i grunnskolen. Alle 5.-klassingene ved to skoler får golf som en del av undervisningen.
obligatorisk-golfundervisning-i-spydeberg-kommune-

SYNES GOLF ER KJEMPEGØY: 10-åringene Toni Mudiena (foran) og Evin Fjell fra 5.-klasse ved Hovin skole i Spydeberg stortrives med golf i skoletiden, og skulle gjerne hatt golf i annenhver gymtime.

Smaalenenes Avis vier 11. juni en hel side til golfprosjektet i Spydeberg.

Avisen slår fast både at Spydeberg er først i landet med obligatorisk golf i grunnskolen, og at elevene fort blir bitt av basillen.

— Dette må jo være utrolig morsom lesing for deg, Peder Mørk?
— Ja, det er klart at dette er veldig hyggelig for oss, sier baneeier, og Østfolds største og mest dedikerte golfentusiast, til Golferen.no.

— Om jeg skal ha noe som helst å utsette på artikkelen, må det være at jeg siteres på at andre klubber forsøker å kopiere oss.

— Ordet kopiere har jeg aldri brukt, men sånn er det jo å snakke med journalister i blant, flirer Peder Mørk.

Innført i fjor

Den obligatoriske golfundervisningen for 5.-klassingene ble innført i 2013, og elevene får fullt Veien til golf-kurs i skoletiden.

Deretter får de som ønsker å fortsette et juniormedlemskap til 250 kroner.

— Da kan de spille så mye de vil her, forteller Peder Mørk til avisen.

Entusiasmen var stor hos de 42 elevene som var tilstede da Smaalenene gjorde sin reportasje, og flere skulle ønske det stod enda mer golf på timeplanen.

— Synd vi ikke spiller oftere golf. Vi kunne gjerne hatt det annenhver gymtime for min del, sier tiåringen Toni Mudiena til avisen, og får støtte av klassevenninne Evin Fjell.

Også fra lærerhold er det stor tilfredshet med tiltaket, og faglærer Helge Ørnø ved Hovin skole har meldt seg inn i Mørk GK.

— De fleste av elevene er veldig positive til dette og synes det er ålreit med golf. Jeg tror nok mange kommer til å fortsette, sier Ørnø til Smaalenenes Avis.

Last ned: Artikkelen i Smaalenenes Avis som pdf (høyoppløselig)

Obligatorisk golfundervisning i grunnskolen ønsker vi mer av. Utfordringen er å få flere skoler og kommuner interessert. Har du forslag? Bruk kommentarfeltet under eller g&aring inn på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.