Stagnasjon i antall golfspillere og nedgang i antall spilte runder får stadig flere golfklubber til å tenke nytt, og kreativiteten er stor.
nye-medlemskategorier-str-mmer-p-

MIKLAGARD GK: Med tilbud om rimelig startpakke.

nye-medlemskategorier-str-mmer-p-

NØTTERØY GK: Inspirerer ferske golfere til å spille nye for å få dem skikkelig golfinteressert.

nye-medlemskategorier-str-mmer-p-

SOLUM GK: Har tro på ferdighetsheving og månedsbetaling.

Den tradisjonelle golfklubben med aksjer eller medlemslån og en girooverraskelse i posten akkurat kort nok etter jul til at det svir, er på ingen måte på vei til å bli en saga blott.

Men stadig flere klubber tenker nytt for å tiltrekke seg medlemmer og skape et godt golfmiljø.

Begynte i Onsøy
Det skapte nærmest ramaskrik i det etablerte Golf-Norge da Onsøy GK tilbød greenfee-medlemskap for 20 år siden. For en lav årskontingent kunne du bli medlem av klubben og betale halv greenfee hver gang du spilte banen.

Senere har det kommet variasjoner både av greenfee-medlemskap og andre kreative løsninger. For eksempel har Holtsmark i mange år markedsført sine nærmedlemskap (i kontrast til fjernmedlemskap) der 1500 kroner i året gir full tilgang til nihullsbanen og redusert pris på 18-hullsbanen.

Miklagard med startmedlemskap
Tiårsjubilant Miklagard GK er blant klubber som innfører nye typer medlemskap for 2011.

Miklagard Start er navnet, og er et medlemskap som gir fritt spill på korthullsbanen til Miklagard. Korthullsbanen blir oppgradert før sesongen, og medlemskapet er ”for de som ønsker mer fleksible løsninger, og som ikke ønsker å binde seg til et aksjekjøp på nåværende tidspunkt”, som klubben skriver i en pressemelding.

Startmedlemskapet gir tilgang til 18-hullsbanen mot et redusert greenfee, og prisen for medlemskapet er 1295 kroner i året.

Nøtterøy vil skape nye golfere
Nøtterøy GK innfører et helt spesielt nybegynnermedlemskap i år.

For 995 kroner får nybegynneren Veien til golf-kurset, oppfølgingstimer, fritt spill på 18-hullsbanen sammen med fadder og medlemskap i klubben.

— Det er altså ingen aksje og ingen vanlig årskontingent det første året, forteller nyansatt daglig leder Jørgen Gierløff til Golferen.no.

Gierløff sier at hensikten er å få nybegynneren til å spille så mye golf som bare mulig det første året.

— Men la meg understreke; tilbudet gjelder kun nye golfere. Folk som er, eller har vært, medlem i en golfklubb kan ikke bruke vårt nybegynnermedlemskap til å få seg noen billige golfrunder, avslutter Jørgen Gierløff.

Solum: Trener inkludert i medlemskapet
Solum GK i Holmestrand byr på årets kanskje mest nyskapende og spennende medlemspakke.

Martin Simensen og Jan Vidar Drøbak har overtatt driftsansvaret for Solum GK, og markerer det ved å lansere noe de har gitt arbeidsnavnet GolfTotal.

De to kompanjongene har latt seg inspirere av treningsskjeder som Spenst, Elixia og Sats, og innfører månedsbetaling av medlemsskapet.

For 395 kroner i måneden kan du spille så mye du vil og delta på faste treninger med proen flere ganger i uka.

— Vi tror ferdighetsutvikling er helt avgjørende for at golfen skal vokse. Men de færreste tar seg råd til å bli bedre ved å bruke en pro, forteller Martin Simensen, som mener tilbudet gjør terskelen for å bli bedre til å spille golf lavere.

— Er du ivrig nok kan du få rundt 20 protimer i måneden uten å betale ekstra for det, avslutter Martin Simensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.