Den engelske hotellkjeden De Vere rekrutterer nye golfere på en måte som kanskje kan tilpasses norske forhold.  
ny-britisk-metode-rekrutterer-golfere-

MED PÅ LISTEN:
The Carrick at Loch Lomond er blant de 11 klubbene medlemmene i De Vere Club kan velge å være medlem av.

De Vere er en hotellkjede med 11 golfresorter med til sammen 16 baner spredd over hele Storbritannia.

I løpet av bare sju måneder har deres golfklubbkonsept De Vere Club tiltrukket seg hele 2500 tidligere klubbløse golfere.

De Vere Club ble lansert ved hjelp av den engelske golflegenden og tv-kommentatoren Peter Allis i mars i år, og har vært en formidabel suksess.

Hensikten er å gjøre golf mer tilgjengelig, fleksibelt og familievennlig i et forsøk på å få flere til å spille golf uten å måtte betale dyre medlemskap i private klubber.

Klippekort
Det koster 295 pund (cirka 2750 kroner) å melde seg inn i De Vere Club.

Det nye medlemmet velger hvilken av de 11 klubbene som skal være hjemmeklubb, og får regulert sitt handicap der.

Ved innmeldingen får han eller hun også 100 poeng, som veksles inn i spill på hvilken som helst av de 16 banene i løpet av sesongen.

Antallet poeng som trekkes ved hver runde avhenger av årstid, ukedag, tid på dagen og hvilken bane som spilles.

Hver runde vil på den måten koste medlemmet fra 2 til 12 poeng, og man kan også bruke poeng til å ta med gjester eller familie.

Når poengene, som gjelder i 12 måender, er oppbrukt kan medlemmet fylle opp kontoen med flere poeng.

”Må kunne tenke nytt”
Norske klubbledere Golferen.no har pratet med synes De Vere sitt klubbkonsept høres interessant ut.

— Riktig nok er strukturen helt annerledes i Norge på grunn av den korte sesongen vi har i forhold til Mellom- og Sør-Europa. Derfor trenger vi medlemsinntekter som en grunn- og hovedfinansiering av driften, og banene må derfor ha en medlemsmasse, sier Scilla Hokholt i Larvik golfklubb.

— Når det er sagt, så må vi tenke kunne tenke nytt her i Norge, mener Scilla Hokholt, og legger til at høyt lønnsnivå bidrar til å skape tøffe vilkår for drift av golfbaner i Norge.

Også Lars Hjorth i Holtsmark golfklubb er positiv til å tenke nytt.

— I Norge er det blitt slik at alle spør etter antall medlemmer. Jeg spør heller hvor mange som spiller golf. Og antallet som spiller golf er mye mer interessant enn antallet som er medlemmer, fortsetter han.

Lars Hjorth forteller at det i Danmark finnes et lignende konsept som De Vere Club, der en del klubber har gått sammen og samlet tusenvis av golfere.

Han forteller også om erfaringene fra Nederland, der golfere kan kjøpe medlemskap direkte i forbundet for 12 euro (cirka 100 kroner) og slippe å melde seg inn i en klubb.

— For dette får medlemmene et kort som er gyldig på alle nederlandske golfklubber, forteller Hjorth, og legger til at det var en viss skepsis på forhånd.

— Men den forsvant da resultatene materialiserte seg i økte greenfeeinntekter i klubbene og en generell opptur for golfen i Nederland, avslutter Lars Hjorth

Se også:
De Vere Club hjemmeside

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.