(Skjermdump NRK)

Smæsj-programmet om golf søndag var fantastisk reklame for golf. Var du blant dem som heller så håndballjentene mot Tyskland, finner du link til programmet i saken.

— Linda Eide har en intelligent form for humor. Og det var mange morsomme vinklinger og positive sekvenser for norsk golf, mener golfpresident Marit Wiig om søndagens Smæsj-utgave.

— Det var fantastisk fin reklame for golfsporten, sier Wiig, og legger til at hun var blant dem som ikke fikk sett programmet direkte, men så det på NRKs nettkanal.

Wiig forteller at golfforbundets historiegruppe har bistått NRK på faktasiden, og håper at programmet kan være et steg på veien mot et tettere samarbeid med statskanalen.

Rauma og Ping høydepunkter

Programleder Linda Eide gir golf god reklame både generelt og for golf i Norge. Blant annet med et besøk hos Rauma Golfklubb, som ligger på stedet der Norges første golfanlegg ble bygget i 1902.

Vi fikk også være med en tur til Pings hovedkvarter i Arizona, som med grunnlegger Karstein Solheim fra Bergen så desidert er Norges største bidrag til golf internasjonalt.

— Personlig synes jeg innslagene fra Rauma og fra Ping var høydepunkter, sier Wiig, som også berømmer programlederens teknikk fra bunkeren i programmets åpningssekvens.

Og apropos teknikk, så er også professor Frank Aarebrots golfteknikk mot slutten av programmet et skue det er verdt å få med seg.

Gjensyn med gammel kjenning

Programmet ga også et gjensyn med en god gammel norgesvenn i St. Andrews, nemlig forfatter og tidligere Golf Monthly-redaktør Malcolm Campbell.

Gjennom et tiår bidro skotten til allmen golfopplysning i Norsk Golf gjennom sin spalte Brev fra St Andrews, og gjennom instruksjonsartikler i samme publikasjon.

Han var også den som ved årtusenskiftet fikk æren av å slå det første offisielle slaget på Norges mest kjente golfbane, Lofoten Links.

Se også: Smæsj om golf, 40 minutter

Så du Linda Eides golfprogram? Hva synes du? Bruk kommentarfeltet under eller gå inn på Golferens Facebook-profil.

NORGESVENN: Golhistoriker, forfatter og redaktør Malcolm Campbell er godt kjent for norske golfere gjennom ti år med sin spalte Brev fra St Andrews i Norsk Golf. (Skjermdump NRK)
NORGESVENN: Golhistoriker, forfatter og redaktør Malcolm Campbell er godt kjent for norske golfere gjennom ti år med sin spalte Brev fra St Andrews i Norsk Golf. (Skjermdump NRK)