Norge måtte se seg slått av Skottland i lag-EM på Bogstad. Italia, England og Sverige var de øvrige lagene som tok seg videre til semifinale.
norsk-tap-mot-skottland

UTE AV LAG-EM: Vertsnasjonen kom til kvartfinalen, der de måtte gi tapt for Skottland 3-4 i Lag-EM for gutter på Oslo Golfklubbs bane på Bogstad.

I fjor slo Norge Skottland 4-3 i kvartfinalen. Denne gangen ble skottene for sterke, og vant etter en thriller av en match melder Oslo Golfklubbs nettsted.

Avgjørelsen kom i matchen mellom Andreas Halvorsen og George Burns, der nordmannen hadde en putt for seier på siste hull.

Halvorsens putt strøk hullkanten «med minst mulig margin» i følge Oslo GK. På første omspillshull gjorde Burns birdie, og sikret skotsk seier 4-3.

Sterke italienere

Italia fosset videre, og slo Wales 7-0. I semifinalen møter de England, som slo Spania 4-3.

Sverige gikk seirende ut av den skandinaviske duellen mot Danmark med 5-2.

Svenskene møter dermed Norges banemann, Skottland i fredagens semifinale.

Se også: Resultater fra Bogstad


Onsdag:
Norge klar for kvartfinale

Norge falt én plassering til tredjeplass andre dag i lag-EM for gutter på Bogstad, og er dermed klar for A-flighten. Italia vant slagspillet ett slag foran Sverige.

I kvartfinalen torsdag venter, som i fjor, Skottland. Da vant Norge 4-3, og det kan bli en tett match også denne gangen.

Det spilles to foursomematcher på morgenen, før kvartfinalen avgjøres med fem singlematcher på ettermiddagen.

Italia imponerer

Oslo Golfklubbs nettsted melder om strålende forhold onsdag.

Italia fortsatte å imponere med en lagscore på 13 under par, og vant slagspillet med ett slag foran dagens lag, Sverige.

Svenskene vartet opp med golf av ypperste klasse, med en tellende lagscore onsdag på imponerende 11 under par.

Slet med flyten

Oslogk.no forteller at de norske spillerne lenge slet med å finne flyten. En god 69-runde av Andreas Halvorsen og en forrykende backnine på fire under par, 32, av Ole Martin Davanger bidro til at lagscoren ble +1 for dagen og -4 totalt.

Individuelt endte spanjolen Ivan Cantero på -11 etter dagens beste runde på fire under par, 68.

Svenske Marcus Kinhult fulgte fem slag etter Cantero, mens Kristoffer Reitan ble beste nordmann på delt tredjeplass slaget bak der igjen.

Se også:
Resultater lag
Resultater individuelt


Runde 1:
Norge kjemper i teten

Det norske laget er på andreplass, og med Kristoffer Reitan i delt ledelse individuelt, etter første dag av lag-EM for gutter i Oslo.

De norske guttene fikk en god start i europamesterskapet for lag, gutter, på Bogstad, og ligger på andreplass.

Norge er fire slag bak ledende Italia, som imponerte med jevnt gode scorer, der alle seks spillerne gikk banen under par.

England og Sverige er på delt fjerdeplass, fire slag bak Norge.

Dagens store golfprestasjoner stod Kristoffer Reitan fra Oslo GK og Spanias Ivan Cantero for, som begge tangerte banerekorden med sju under par, 65.

Reitan spilte godt hele runden melder Oslo GKs nettside, som spesielt lot seg imponere av de første ni på seks under par, 30, slag.

Jarand Ekeland Arnøy er neste beste nordmann på delt tiendeplass med -1. Andreas Halvorsen og Viktor Hovland er delt 21 på par, Jarle Volden delt 54 med +3 mens Ole Martin Davanger har +5 som delt.

De fem beste resultatene teller i lagscoren. Det vil også være tilfellet onsdag, skiver Oslo GK videre.

Fra og med torsdag er det matchspill, hvor de åtte beste nasjonene kjemper om medaljene i A-flighten og de neste åtte møtes i B-flighten om plasseringene fra ni til 16.

Det meldes om fantastiske forhold, og greenkeeper Jon Riber og hans stab roses for en fenomenal jobb.

Det kom noen skikkelige regnbyger innimellom, men med dreneringen etter ombyggingen i 2009 bød det det ikke på noen problemer.


Før turneringen:
Lag EM gutter i gang

Andreas Halvorsen, Kristoffer Reitan, Viktor Hovland, Jarand Ekeland Arnøy, Ole Martin Davanger og Jarle Volden er i gang med sitt lag–EM på Oslo Golfklubb. Norge hører avgjort med blant favorittene.

Europamesterskapet for lag, gutter, ble offisielt åpnet på en våt Bogstad-bane mandag ettermiddag.

De 16 deltakernasjonene ble introdusert én etter én, der lagenes kapteiner presenterte hver av sine seks spillere, skriver Oslo GK på sin hjemmeside.

Daglig leder i Oslo Golfklubb, Niels Vik, ønsket velkommen til Bogstad og lovet topp forhold mens styremedlem Edith Kalve i Norges Golfforbund på vegne av NGF ønsket spillerne velkommen til EM i Norge.

Det norske laget består av Andreas Halvorsen, Larvik GK, Kristoffer Reitan, Oslo GK, Viktor Hovland, Drøbak GK, Jarand Ekeland Arnøy, Fana GK, Ole Martin Davanger, Haga GK og Jarle Volden, Oslo GK.

De fire første var på Norges vinnerlag i Junior World Cup i Japan i juni. De tre førstnevnte var også med på fjorårets EM-lag, som fikk sølv i Skottland.

Både fra arrangørhold og forbundshold knytter det seg derfor store forhåpninger om en sterk, norsk plassering.

Hver av de seks deltagere fra hver nasjon spiller innledningsvis to 18-hullsrunder hver, hvorav de ti beste resultatene for hvert land er tellende.

De åtte beste lagene etter de to første rundene kommer til A-flighten, der det spiller om medaljene etter et cupsystem.

Turneringen avsluttes lørdag, og det er gratis adgang for alle som ønsker å se Europas beste spillere inntil 18 år inneværende år på nært hold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.