I over en time etter at hun kom inn måtte Mo Martin bite negler i klubbhuset i håpet om at Suzann Pettersen & co ikke skulle matche hennes totalscore på -1.
askepott-til-topps--tutta-nummer-to

EN EKTE ASKEPOTT: Mo Martin kom fra det sotre intet og vant på Royal Birkdale. Seieren i Ricoh Women’s British Open var den populære 32-åringens første topp-25 i en majoruternering og første topp-10-plassering på LPGA og LET.

askepott-til-topps--tutta-nummer-to

KJEMPET HARDT Vinden holdt på å blåse Suzann Pettersen & co av banen i forsøket på å ta igjen Mo Martin, som ledet Ricoh Women’s British Open i klubbhuset etter dagens beste runde på par Royal Birkdale. Vinden var aller vankeligst på greenene, fortalte Pettersen etterpå.

Værgudene hadde lagt opp til en dramatikk akkurat så intens som en sisterunde i et British Open fortjener.

Bitende, sterk vind fra vest feiet inn over Royal Birkdale, og gjorde Anna Nordqvist og Mo Martines tidlige runder på par til dagens beste.

Den ene konkurrenten etter etter den andre snublet da vinden bare bet hardere og hardere utover ettermiddagen, og gjorde at Suzann Pettersens tre over par 75-runde var god nok til å beholde andreplassen hun hadde ved start.

Askepott-historie

Mo Martin har en delt 13.-plass som beste resultat i år, og delt 29.-plass som karrierebeste i en majorturnering.

Martins runde hadde en eventyraktig avslutning da hun slo andreslaget direkte på pinnen på hull 18 med en treerwood fra 200 meter før hun senket den knappe tometer lange eagleputten.

— Ja, absolutt og ett hundre prosent, svarte 31-åringen fra California etterpå da hun ble spurt om innspillet på hull 18 var det beste slaget hun noen gang hadde gjort.

Tutta prøvde alt hun kunne

— Vel, jeg prøvde så hardt jeg kunne. Jeg visste jeg måtte avslutte med birdie og eagle for å dele med Mo i klubbhuset, svarte Pettersen da hun i pressesenteret ble spurt hvor fornøyd hun er med andreplassen.

Det endte med to avsluttende birdier for 32-åringen fra Oslo, som delte andreplassen med Shanshan Feng, ett slag bak Martin-

— I dag var det tøft. Den største utfordringen var faktisk på greenene. Vinden som hamret mot kroppen, og som gjorde at hastigheten (på ballen) ble litt annerledes, og jeg slo et par litt for defensive putter, oppsummerer Pettersen de tøffe forholdene siste dag på Royal Birkdale.

Se også: Resultater fra Royal Birkdale


Lørdag:
Tutta jager sin tredje majortittel

Avslutning med eagle-birdie samt to straffeslag til Sun-Ju Ahn i bunkeren på siste hull (bildet) førte Suzann Pettersen til delt andreplass i British Open. Hun er ett slag bak Inbee Park før siste runde.

For en lederball det blir på Royal Birkdale fra klokken 13.35 søndag med verdensener Inbee Park og vår egen Suzann Pettersen!

Etter å ha startet dagen på +1 og delt 16.-plass, befinner Pettesen seg plutselig i glimrende posisjon til å ta sin tredje majortriumf etter å endelig få marginene på sin side denne sesongen.

Mye skyldtes henne selv, som eagle-birdie på hull 17 og 18 på et tidspunkt der hun allerede var én under for dagen etter tre birdier på rad fra hullene 5 til 7 samt bogey på hull 13 og 15.

Ahn forbedret stancen

Dramatikken toppet seg imidlertid en drøyes times tid etter at Pettersen hadde signert sitt scorekort.

Sun-Ju Ahn, som var på vei opp 18. fairway med turneringens beste score i bagasjen, fem under, havnet i en bunker kort til venstre for greenen på innspillet.

Ahn slo sitt tredje slag fra et skrått leie oppover i bunkeren da et tv-team kunne avsløre at hun hadde brukt føttene til å flytte sand nedover i bunkeren i et forsøk på å få jevnere stance.

Ahn ble ilagt to straffeslag i henhold til regel 13-3/3, noe hun aksepterte uten å mukke da hun fikk se tv-bildene.

Med det falt hun fra ledelse til ett slag bak landsmanninne Inbee Park og delt andreplass med Shanshan Feng og Suzann Pettersen.

Tutta vil spille smart

Etter å ha vært ute med ryggskade i årets første major, og misset cutten i den andre, er det kanskje duket for en reprise av fjoråret for Suzann Pettersen.

Som i år misset hun også da cutten i U.S. Open. For så å komme tilbake med seier i en majorturnering, Evian Championship, senere i sesongen.

— Jeg har følt meg ganske bra siden U.S. Open. Jeg ser framover, jeg er i god form, og jeg har ingen bekymringer, sier hun til LET.

— Jeg har helt klart et meget sterkt ønske om å vinne alle fem majortitlene før karrieren er over. Og jeg føler at spillet mitt passer alle typer baner. Du må bare tilpasse deg og spille smart samtidig som du tilpasser.

— Jeg er akkurat der jeg ønsker å være for morgendagen, men hvem vet? Jeg vil gå ut der og gi alt, men samtidig spille smart, avslutter hun.

Fra 13.35 søndag får vi svaret på om Suzann Pettersen kan sette British Open-pokalen ved siden av de fra LPGA-mesterskapet i 2007 og Evian-mesterskapet i 2013.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.