Foto: Dubai Desert Classic / Instagram

Når Valspar Championship slås i gang på eksklusive Innisbrook Country Club utenfor Tampa torsdag er både Viktor Hovland og Kristoffer Ventura med i feltet. Og forhåpentligvis vil nordmennene å sette sitt preg på turneringen.

Før Valspar Championship har de to nordmennene fått mye oppmerksomhet når de nå spiller i samme turnering igjen.

I motsetning til i forrige ukes Zurich Classic, da de spilte på tomannslag i en turnering der spilleformatet vekslet mellom fourball og forsome, er det denne uken vanlig slagspill over 72 hull som skal kåre mesteren på Innisbrook Country Club.

Paul Casey er regjerende mester gjennom de to siste årene. 43-åringen fra England er full av lovord om Viktor Hovlands prestasjoner så langt forteller han til Eurosport:

— Først og fremst: Golfferdighetene hans er allerede verdensklasse. Han er allerede en superstjerne på PGA Tour og i golfverdenen. Han kommer bare til å bli bedre, og vinne store turneringer. Det jeg synes er mest imponerende er hvor moden han virker å være for alderen. Alle som henger rundt ham vet hva jeg snakker om. Han har en herlig tilnærming til golfen og livet generelt. Viktor er en av de jeg ville elsket å spille sammen med i Ryder Cup. Det er en del diskusjoner internt mellom kapteinen og spillerne, og jeg har allerede sagt at om jeg kommer med, vil jeg svært gjerne spille med Viktor. Jeg tror vi kunne utgjort et veldig bra team…jeg tror det gjelder uansett hvem han spiller med, for å være ærlig. Han kommer definitivt til å være på laget, og han kommer til å bli en rockestjerne!

Paul Casey om Viktor Hovland

Nordmennenes starttider

Torsdag

Kristoffer Ventura starter på hull 10 klokken 16.07 norsk tid i gruppe med Brandon Hagy fra USA og engelskmannen Sam Horsfield.

Viktor Hovland starter på hull 1 klokken 19.00 norsk tid i gruppe med Max Homa fra USA og Sungjae Im fra Sør-Korea.

Fredag

Gruppen med Kristoffer Ventura, Brandon Hagy og Sam Horsfield starter på hull 1 klokken 19.00 norsk tid.

Gruppen med Viktor Hovland, Max Homa og Sungjae Im starter på hull 10 klokken 14.50 norsk tid.

Gruppen med Kristoffer Ventura, Brandon Hagy og Sam Horsfield starter på hull 1 klokken 21.17 norsk tid.

Se også: Livescoring fra Tampa

Turneringen vises på GolfTV og på Eurosport.