Slik bruker du strategier i golf

Når du skal spille golf er det viktig at du forbereder deg godt. Spillereglene er selvsagt viktig å få med seg. Derimot kan det også være smart å ta høyde for noen enkle strategier. Valg av golfbane spiller også inn på hvordan du selv fremstår under spillet. Det er ikke alltid like enkelt om du spiller på en ukjent bane.

Før du skal spille på en bane, bør du forberede en strategi. Det kan være viktig å ta forbehold om værforhold eller andre uforutsette faktorer. Flaggplasseringen kan også spille en rolle i denne sammenhengen. Du bør også vurdere hvilke baneforhold det er når du skal spille. Dette er faktorer som kan variere.

Spill bedre golf med mental trening

Mange golfspillere oppnår gode resultater ved aktiv bruk av mental trening. Mental trening vil sannsynligvis bidra til at du klarer å planlegge golfspillet ditt bedre. Det å spille Poker eller andre strategiske spill kan bidra til at du bruker hjernen mer effektivt. Du kan blant annet lære å tenke strategisk ved å delta i spennende turneringer på nett.

Mange opplever at dette kan bedre koordinasjonen i forbindelse med golfspill. Mental trening bidrar til at både hode og kropp, fungerer bedre sammen. Det er ikke nødvendig å være en profesjonell golfspiller for å bruke tid på mental trening. Dette kan også en fordel for amatører og golfspillere, som spiller for moro skyld.

Benytt deg av digitale verktøy

Du kan oppnå gode resultater om du lærer å benytte deg av avstandsmålere. Mange velger i denne sammenhengen å gå til anskaffelse av digitale verktøy. Dette kan være i form av en golf-app med GPS, golfklokke eller golfkikkert. Slik blir det enklere å måle avstanden til flagget. På bakgrunn av denne kunnskapen kan du velge riktig kølle.

Dersom du lærer å benytte deg av digitale verktøy, vil du få flere fordeler. For å få dette til må du ta utgangspunkt i den kunnskapen som du allerede har tilegnet deg. Ved å tenke strategisk klarer du å utnytte digitale verktøy bedre. Dette ved å kombinere teori og praksis på en gjennomtenkt måte.   

Bruk tid på planlegging før start

Når du skal spille på en bane som du ikke kjenner godt, bør du gå gjennom banen først. Det anbefales at du bruker tid til forberedelser. Bruk gjerne tid på å gå gjennom baneguiden. Denne vil vise deg hvilke hindre du kan møte på under golfrunden. Du kan planlegge hvordan du skal manøvrere deg gjennom golfbanen.

Mange velger å bruke tid på å planlegge hvert slag. En god golfspiller bytter også golfkøller i forhold til det som kreves for hvert hull. God planlegging kan gi deg bedre selvtillit på banen. Bruk gjerne tid på oppvarming. Dette kan gjøres ved å bruke tid med ballen. Slik lærer du strategier for hvordan du skal slå ballen riktig.

Invester i riktig golfutstyr

Det er en fordel at du investerer i riktig golfutstyr. Valg av golfkøller spiller gjerne inn på hvordan du spiller på banen. Du bør velge golfkøller som er tilpasset din måte å spille på. Betjeningen i butikken kan selvsagt også hjelpe deg med valget. Det lanseres stadig nytt golfutstyr som bør testes ut. Du kan derfor velge blant utallige modeller.

Det er ikke sikkert at du trenger å investere i et helt sett med en gang. Uerfarne golfspillere behøver ikke nødvendigvis å investere mye. Derimot velger mange å investere i en putter og et jernsett. En golfbag som kan romme golfkøller og utstyr, er også en smart investering. Riktig utstyr gjør det ekstra morsomt å spille på golfbanen.

Invester i en privat golfinstruktør

Uerfarne golfspillere kan få mye igjen for å investere i private golftimer. Uerfarne golfspillere vil få god erfaring av å lære golf av en profesjonell golfinstruktør. Dette kan være en god investering for erfarne spillere også. Formålet med slike timer er at du skal forbedre golfspillet ditt på banen. I begynnelsen holder det at du bruker tid på putting.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×