Foto: Dubai Desert Classic / Instagram

Det som på forhånd lå an til å bli en kamp for norsk seier i New Orleans-turneringen.søndag resulterte aldri i jubelbrøl i de tusen hjem. Åpningen med bogey på de to første hullene ble et sjokk som Hovland og Ventura aldri hentet seg inn etter i lagturneringen Zurich Classic.

Før siste runde av Zurich Classic of New Orleans hadde 23-åringen fra Oslo og 26-åringen fra Rygge i Moss levert imponerende avslutninger gjennom tre dager. Den trenden ble ettertrykkelig brutt med søndagens seks over par 78-runde.

Det første urovekkende signalet om hva dagen kunne bringe kom allerede på første hull da Kristoffer Ventura duffet det korte innspillet fra 70 meter. Bogeyen ble etterfulgt av en til på neste hull. Deretter kom det bogey på hullene 4, 6 og 9 for runding fem over par for dagen. Bogeyen på hull 12 befestet runden med tolv par og seks ganger bogey på scorekortet.

Australsk seier i omspill

Sisterunden førte nordmennene fra to slag bak teten, på fjerdeplass, til 25.-plass, hele ni slag bak vinnerne, Marc Leishman og Cameron Smith. Australierne triumferte i omspill mot Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel etter at søalrafikanerne slo utslaget i vannet på det første ekstrahullet.

Tredjeplassen gikk til det amerikanske paret Richy Werenski og Peter Uhlein. Henrik Stenson ble beste skandinav på ellevteplass sammen med sin engelske partner, Justin Rose.

Til tross for skuffelsen siste dag uttalte de to nordmennene at de hadde hatt en flott uke i New Orleans. Torsdag får de to nordmennene muligheten til å rette opp det litt lurvete ryktet fra søndagens runde når de stiller de på første tee på PGA Tour igjen når Valspar Championship utkjempes på Innisbrook-banen utenfor Tampa på Floridas vestkyst.

Se også: Resultater fra Zurich Classic

Slik ble Zurich Classic spilt

I Zurich Classic of New Orleana er en lagturnering for tomannslag, som kjemper mot spillere fra 39 andre tomannslag.

Det spilles fourball torsdag og lørdag , der hver spiller slår ut fullfører hvert hull med sin egen ball. Det beste resultat blant de to blir tellende.

Fredag og søndag er formatet foursome, der hvert lag bruker én ball, og spillerne slår annethvert slag.

https://twitter.com/i/status/1386129864399364098