Nike Golf viste mandag fram en ny serie jernkøller, Vapor Iron Franchise, som kommer i tre utgaver, og som selskapet hevder setter jernkøller i et helt nytt lys.
nike-varsler-jernk-llerevolusjon

VAPOR PRO

nike-varsler-jernk-llerevolusjon

VAPOR PRO COMBO

nike-varsler-jernk-llerevolusjon

VAPOR SPEED

De tre utgavene av de nye jernkøllene har Nike døpt Vapor Pro, Vapor Pro Combo og Vapor Speed. Rory McIlroy og Tiger Woods var for øvrig til stede og kastet glans over den første offentlige visningen ved Nikes hovedkontor mandag.

Vapor-jernene bærer sjefdesigner Mike Taylors signatur, og den største nyheten ligger i det Nike har gitt navnet Modern Muscle.

Det er en modifisering av tradisjonell muscleback-teknologi, som enkelt fortalt betyr at så mye vekt som mulig plasseres bak slagflaten.

Modern Muscle-teknologien medfører at køllen får tyngdepunktet midt i slagflaten, som skal gi mer effektive og renere slag.

Teknologien har allerede bidratt til én majorseier; Rory McIlroy hadde en prototype av Vapor Pro Combo 2-jern i bagen da han vant The Open Championship på Royal Liverpool i sommer.

Selv om McIlroy var den første som vant med Modern Muscle i bagen, kommer ideen fra Tiger Woods, som har jobbet med Nikes designere om Vapor-serien en god stund.

Vapor er forøvrig et godt innarbeidet begrep og merkenavn i Nike-systemet, og representerer toppen av produktlinjen ikke bare innen golf, men også i baseball og fotball.

Vapor-jernene vil komme på markedet 31. januar 2015. Verken tekniske spesifikasjoner eller priser er tilgjengelig foreløpig.

Se også: Nike hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.