Nike varsler jernkøllerevolusjon

Nike Golf viste mandag fram en ny serie jernkøller, Vapor Iron Franchise, som kommer i tre utgaver, og som selskapet hevder setter jernkøller i et helt nytt lys.

nike-varsler-jernk-llerevolusjon


VAPOR PRO

nike-varsler-jernk-llerevolusjon


VAPOR PRO COMBO

nike-varsler-jernk-llerevolusjon


VAPOR SPEED

De tre utgavene av de nye jernkøllene har Nike døpt Vapor Pro, Vapor Pro Combo og Vapor Speed. Rory McIlroy og Tiger Woods var for øvrig til stede og kastet glans over den første offentlige visningen ved Nikes hovedkontor mandag.

Vapor-jernene bærer sjefdesigner Mike Taylors signatur, og den største nyheten ligger i det Nike har gitt navnet Modern Muscle.

Det er en modifisering av tradisjonell muscleback-teknologi, som enkelt fortalt betyr at så mye vekt som mulig plasseres bak slagflaten.

Modern Muscle-teknologien medfører at køllen får tyngdepunktet midt i slagflaten, som skal gi mer effektive og renere slag.

Teknologien har allerede bidratt til én majorseier; Rory McIlroy hadde en prototype av Vapor Pro Combo 2-jern i bagen da han vant The Open Championship på Royal Liverpool i sommer.

Selv om McIlroy var den første som vant med Modern Muscle i bagen, kommer ideen fra Tiger Woods, som har jobbet med Nikes designere om Vapor-serien en god stund.

Vapor er forøvrig et godt innarbeidet begrep og merkenavn i Nike-systemet, og representerer toppen av produktlinjen ikke bare innen golf, men også i baseball og fotball.

Vapor-jernene vil komme på markedet 31. januar 2015. Verken tekniske spesifikasjoner eller priser er tilgjengelig foreløpig.

Se også: Nike hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour/European Tour :U.S. Open med Viktor Hovland (17. -20. september)

  European Tour: Open de Portugal (17. -20. september)

  Challenge Tour: Open de Portugal med Kristian Krogh, Espen Kofstad og Elias Bertheussen (17. -20. september)

  Nordic League: Ledreborg Palace Golf Masters   med Aksel Olsen, Jarand Arnøy, Sebastian Eidsæther Syr og Alexander Settemsdal (a) (16.-18. september)

  Elite Herrer: Garmin Norgescup 4 Hauger GK   (19.-20. september)

  LET: Lacoste Ladies Open de France  med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Karoline Lund  (17. -19. september)

  LET Access Series: Amundi Czech Ladies Challenge  med Maiken Bing Paulsen  (16. -18. september)

  Elite Damer: Garmin Norgescup 4 Hauger GK   (19.-20. september

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×