Familien Olsens fire generasjoner koser seg sammen på golfbanen, på tvers av alder, handikap og andre forskjeller. Den samfunnsøkonomiske velferdsgevinsten av at de spiller golf ligger på minst 15 millioner kroner, viser forskningen.
disse-golferne-er-verdt-15-millioner

FIRE GENERASJONER GOLFERE VERDT 15 MILLIONER: Bak fra venstre Bjørn Steinar Olsen (oldefar), Christoffer Wulf-Pedersen (barnebarn), David Olsen (barnebarn), Geir Olsen (sønn), Marius Olsen (barnebarn) og Steinar Olsen (sønn). Foran fra venstre
Adelin Wulf Pedersen (oldebarn), Mali Olsen (oldebarn), Ann Mari Olsen (oldemor), Magnhild Hellerud (snart fru Marius Olsen), Alexandra Olsen (oldebarn,) Mathilde Olsen (oldebarn på armen), Vibecke Olsen (gift med Geir) og Max Olsen (oldebarn, 10 år, spilt i juniorgruppa på Mørk i 6 år).

disse-golferne-er-verdt-15-millioner

PÅ TIDE POLITIKERNE TAR INN OVER SEG FAKTA! Peder Mørk (t.v.) sier golfens helsebringende effekter er så godt dokumentert at det er på tide at politikere og samfunnsplanleggere tar innover seg fakta, og bruke tilgjengelige og godt dokumenterte rapporter i sitt daglige arbeid.
disse-golferne-er-verdt-15-millioner

DETTE ER OLSEN-KLANEN
Bjørn Steinar Olsen (71) kalles far av barnebarn og oldebarn, og er virkelig bitt av golfbasillen, er nå i sin fjerde sesong, og skulle gjerne spilt enda mer.

Ann Mari Olsen (70). Familiens overhode, og kalles mor av barnebarn og oldebarn. Koser seg på midsize-banen. For henne er Mørk en oase der hun kan nyte roen og sette seg ned med matpakken midtveis i runden.

Geir Olsen (51). Ann Mari og Steinars eldste sønn. Golf var det teiteste han visste.

Vibecke Olsen, Geirs kone. Sliter med en skade i en hånd, men skal ha en operasjon i høst. Dersom den blir vellykket, får hun enda mer golfglede å se frem til.

Steinar Olsen, Geirs yngste blant to brødre. Har i følge storebror en chip mange misunner han, sliter med rygg- og skulderproblemer men koser seg masse på banen. Han er overbevist om at golfen vil gjøre ham mye friskere på sikt, samtidig som familien ser at han spiller bedre og bedre.

Marius Olsen, Vibecke og Geirs eldste sønn (30), og årsaken til at familien valgte Mørk. Jobber mye og har en stor familie, noe som gjør at han for øyeblikket ikke har tid til å spille golf. Den tiden kommer, og han har en fantastisk sving og etter å ha gått ned over 60 kilo.

David Olsen, nevø av Geir og sønn av broren Hugo, som dessverre ikke kunne være med på bildet.

Christoffer Wulf Pedersen, også nevø, og har liksom Marius godt utviklet ballfølelse. Har dager han spiller som en gud og dager han kanskje burde vært hjemme, konstaterer onkelen.

Max Olsen (10) startet på knøttegolfen da han var 4 år, er nå i juniorgruppa på Mørk og ønsker å forsøke å nå så langt det er mulig med golf som idrett.

— Golf gir alle en mulighet til å prestere fordi spillet er rettferdig, sier Geir Olsen, som ofte er å finne på Mørk Golf med sin far, sine brødre, sin kone, sin sønn og ett av sine barnebarn.

Det var tredje generasjon, Marius Olsen, som fikk resten av familien i gang, først ved å få far Geir og mor Vibecke med i 2006.

— Min kone så at dette kunne være flott for oss to å ha som en felles hobby når vi ble eldre, forteller Geir Olsen.

Han forteller at før han begynte å spille var golf den teiteste idretten han visste.

— Jeg ringte til og med NRK og ba om reduksjon på lisensavgiften etter at de hadde vist golf i beste sendetid, forteller han.

Etter at kona Vibecke hadde meldt ham på Grøntkort-kurs tre ganger, måtte han imidlertid kaste inn håndkleet.

— Jeg er overlykkelig over at jeg har en kone som lar meg spille så mye som jeg gjør. Ganske ironisk, de vennene jeg har i dag er et resultat av golfmiljøet på Mørk, sier Geir Olsen.

En av de få Vugge til grav-idrettene

Golf er av de få idretter som kan utøves fra vugge til grav og hvor generasjoner kan kjempe med og mot hverandre hele tiden.

— Vi har flere familier som nyter golfens fantastiske muligheter for å gjøre noe sammen, men familien Olsen er vår eneste familie på fire generasjoner, forteller eier av Mørk Golf, Peder Mørk, til Golferen.no.

Mange millioner i gevinst for samfunnet

Det foreligger flere forskningsrapporter som forteller en del om hvor mye samfunnet tjener på at befolkningen utøver golf.

Blant annet ser forskningsrapporten «Å sette pris på golfen» av professor Jan Ove Tangen, Høgskolen i Telemark, på golfens individuelle og samfunnsmessige verdi:

Basert på myndighetenes anbefalinger til fysisk aktivitet, vil en person som begynner med golf i 5-årsalderen og er aktiv til 85 år, gi en samfunnnet en velferdsgevinst på over 4 millioner kroner.

For en person som starter med golf som 45-åring, og holder på til 85 år, vil den samfunnsøkonomiske velferdsgevinsten være på 3 millioner kroner.

For en delvis aktiv 45 åring vil den være 1,45 millioner kroner mens den for en som starter ved 65 år vil være 835.000 kroner.

— Dette er tall som nå er så godt dokumentert at de er godtatt på alle hold, og bør få større oppmerksomhet i samfunnet!

— Politikere og samfunnsplanleggere bør ta innover seg fakta, og bruke tilgjengelige og godt dokumenterte rapporter i sitt daglige arbeid for å bygge en best mulig fremtid for oss alle, avslutter Peder Mørk.

Les også: Professor Jan Ove Tanges forskningsrapport «Å sette pris på golfen»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.