Nihullsbane i Bærum vil bli Norges største golfklubb

VIL LAGE NORGES STØRSTE KLUBB: Lars Hjorth regner med at Lommedalen GK vil få mellom 3000 og 5000 medlemmer. Foto: Jan E. Espelid.

Dersom det går som eieren av banen til Lommedalen Golfklubb i Bærum tror, blir klubben Norges største. Det møtes ikke bare med jubel i Golf-Norge.

En nihullsbane en kilometers vei innenfor alpinbakken i Lommedalen sier altså klart fra om at de har store ambisjoner om å sette spor etter seg i Golf-Norge.

— Lommedalen Golfklubb går nye veier, og skal bli det beste og mest komplette golftilbudet. (Vi ) Skal bli den største golfklubben i Norge, skriver daglig leder og baneeier Lars Hjorth i et notat, som er sendt til Golferen.

KLUBBEN SKAL OPPNÅ MÅLET VED Å HA DET RIMELIGSTE tilbudet på medlemskap for voksne, gratis medlemskap for juniorer og være best på instruksjon og trening gjennom det nye Fredrik Enges Akademi, som åpner på anlegget neste sesong.

— Hva betyr det konkret å være størst? Og å ha det rimeligste tilbudet på medlemskap?

— Antallet medlemmer vi ser for oss er et sted mellom 3000 og 5000, svarer Lars Hjorth, som for noen år siden gjorde  Holtsmark til største golfklubb ved kreative medlemstilbud

Prisen på medlemskap er det store trekkplasteret hos Lommedalen GK: 1500 kroner året for medlemskap med fritt spill, 750 kroner året for greenfeemedlemskap.  Men hva med de medlemmene klubben allerede har? Får de nedsatt medlemskapet sitt fra 2017?

— Ja, det gjør de! De som allerede er Fritt spill-medlemmer kommer til å få et hyggelig julekort der det står at fra neste år er årskontingenten for fulle spillerettigheter redusert fra 4200 kroner til 1500 kroner, lover Hjorth.

Høyere greenfee til medlem av billig nihullsbane?

Golferen har snakket med en rekke personer i Golf-Norge. Noen ønsker Lommedalens konsept velkomment, men mange i Klubb-Norge er skeptiske.

— En som kommer fra en billigklubb kan i fremtiden forvente seg å betale vesentlig mer for å spille på greenfee på andre baner, spår leder av Foreningen for Norske Golfbaner (FNG), Lars Havrevold. Og utdyper:

FNGs offisielle holdning er at lavprismedlemsskap er noe vi må leve med uansett form. Men vi mener at medlemmer av slike klubber må akseptere både høyere greenfee og begrensede rettigheter til spill på enkelte andre baner i fremtiden. Eksempelvis kan man avstenges fra å spille i prime time og i helgene.

— Det kommer ikke til å skje! kontrer Lars Hjorth.

— Så det er jeg ikke redd for. I alle fall ikke som en generell ordning i Golf-Norge. Enkelte klubber, der medlemmene betaler veldig høye årsavgifter, kan muligens innføre noe slikt. Men både markedskreftene og hensynet til mangfoldet innen golfen tilsier at noen utestengelse av våre medlemmer ikke kommer til å skje. 

Uansett må en forskjellsbehandling basert på hvilken klubb golferen er medlem av opp på Golftinget. I Golf-Norge sier nemlig greenfee-overenskomsten at en golfklubb skal tiby alle medlemmer av golfklubber tilsluttet NGF samme pris for gjestespill.

Etter det Golferen erfarer kommer greenfee-overenskomsten til å bli gjennomgått og behandlet på nytt allerede på kommende Golfting, som går av stabelen i november 2017.

— Jeg har hørt snakk om det (at greenfee-overenskomsten skal opp på tinget) i mange, mange år. Det kommer ikke til å skje, det er markedet som rår, spår en rimelig skråsikker Lars Hjorth.

Lenker:

Lommedalen Golfklubb  

Foreningen for Norsk Golfbaner

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.