Foto: NGF

Golfforbundet og WangToppidrett inngår et nytt, regionalt samarbeid som skal sikre videregående utdanning og golffaglig utvikling i felles program.

Golfforbundet og Wang forlenger dermed et  samarbeid som sikrer at utøvere skal kunne utvikle seg både som golfspiller og individ samtidig som de gjennomfører videregående skole. Avtalen strekker seg fra 2020 og ut skoleåret 2024/2025.

— Skal vi utvikle flere utøvere som Viktor Hovland, må vi etablere en regional talentutvikling i samarbeid med videregående skoler. Med WANGs skoler i Oslo, Fredrikstad, Stavanger, Tønsberg og deres nye skole på Romerike har vi et godt utgangspunkt for å kunne gi utøvere et utviklingsmiljø så nært som mulig der de bor, sier toppidrettssjef Øyvind Rojahn i NGF.

I avtalen ligger det en gjensidig forpliktelse om at begge parter skal styrke golfmiljøene regionalt i tillegg til å legge til rette for at elever skal kunne gjennomføre videregående skolegang på en god måte.

— Golfforbundet bygger en spennende toppidrettssatsing som skal matche de beste i verden. Med dette samarbeidet vil vi sikre en helhetlig hverdag for norsk utøvere. Vi vil sikre at norske golftalenter både får en riktig utdanning og kontinuerlig oppfølging gjennom de viktige årene på videregående, sier toppidrettssjef Håvard Johansen i Wang Toppidrett.

Som et ledd i avtalen vil Team Norway Golfs coacher være en del av undervisningsopplegget på Wang Toppidrett. Treningssamlinger i inn- og utland vil også være en del av samarbeidet. Wang Toppidretts skoler kan i dag tilby 25 til 30 plasser på skolenes golflinjer per år.

Les mer: Wang Toppidrett