Det blir spill på Nøtterøy Golfbane også neste sesong etter at et enstemmig årsmøte støttet forslaget til styrene i Nøtterøy Golfbane AS og Nøtterøy Golfklubb.
n-oslash-tter-oslash-y-golfen-er-reddet

BLIR SPILL OGSÅ NESTE SESONG: Tirsdag sikret den ekstrardinære generalforsamlingen i baneselskapet og det ekstraordinære årsmøtet i golfklubben enstemmig at det fortsatt blir aktivitet på Nøtterøy Golfbane. Her representert ved greenområdet til hull 2.

n-oslash-tter-oslash-y-golfen-er-reddet

FIKK ÅRSMØTENES ENSTEMMIGHET: Styreleder Finn Grinvoll i Nøtterøy Golfbane og hans styre hadde fremforhandlet gode avtaler, som fikk enstemmig tilslutning av medlemmene og aksjonærene. Blant annet reduseres den langsiktige gjelder på 12 millioner krover med over halvparten samt at de løpende driftsutgiftene til klubbhus og pro reduseres med hundretusener i året.

Hele 257 mennesker møtte opp til det ekstraordinære årsmøtet tirsdag, over dobbelt så mange som styreleder Finn Grinvoll i Nøtterøy Golfbane anslo overfor Golferen.no tirsdag.

Inkludert fullmakter var det totalt 575 stemmer tilstede, og som alle støttet styrenes forslag. Det representerer to tredjedeler av banens aksjonærer og medlemmer, konstaterer Tønsberg Blad

Engasjementet var faktisk så stort at baneselskapets generalforsamling og golfklubbens årsmøtet måtte flyttes fra klubbhuset til en nærliggende ungdomsskole.

Godt økonomisk utgangspunkt

— Nå har vi et fantastisk økonomisk utgangspunkt. Jeg tror også vi har løftet dugnadsånden betraktelig, det har vært en positiv opplevelse, sier golfklubbens styreleder og styremedlem i baneselskapet, Christian Schütt, til Tønsberg Blad.

Avisen forteller at tiltakene inkluderer gjeldsavskrivning fra banken på 6,5 millioner, en reduksjon i baneleien på 15,5 millioner de neste 20–25 årene og to år uten husleie til eierne av klubbhuset.

I følge budsjettene som ble presentert vil baneselskapet være gjeldfritt rundt 2020.

Som Golferen.no skrev i går, endret styret mandag sitt forslag om pliktig ekstra kontingent på 1650 kroner i 2015 og 2016 til en frivillig ordning.

Dette skjedde etter at fire sentrale medlemmer hadde skrevet brev til den øvrige medlemsmassen, og anbefalt dem å stemme mot styrenes forslag, og la baneselskapet dermed gå konkurs.

Med den ekstraordinære spilleavgiften omgjort til en frivillig ordning, falt motstandernes argumenter, noe som ble en medvirkende årsak til årsmøtets enstemmighet.

En annen viktig endring var at ordningen om tvungent medlemskap i golfklubben for aksjonærene i baneselskapet blir avviklet.

Grinvoll forteller til Tønsberg Blad at cirka hundre medlemmer, som ønsker seg ut fordi de ikke ønsker å spille golf, har vært tvunget til å betale kontingenten på 7500 kroner i året.

— Over tid er det en helt håpløs situasjon, sier Grinvoll til avisen.

Det betyr at de som ikke lenger ønsker å spille golf blir fristilt, noe klubben regner med vil gjøre det enklere å rekrutter nye medlemmer.

Se også: Nøtterøy Golf hjemmeside


Tirsdag:
Medlemmer ønsker å slå Nøtterøy konkurs

Golfbanen og golfklubben på Nøtterøy kan ende i konkurs dersom en gruppering av medlemmene klarer å torpedere to tredjedels flertall i ekstraordinær generalforsamling.

Tirsdag avgjøres skjebnen til Nøtterøy-golfen i ekstraordinært årsmøte i Nøtterøy Golfklubb og ekstraordinær generalforsamling i Nøtterøy Golfbane.

— Vi mener vi har framforhandlet en meget god avtale og forslag til løsning, sier styreleder Finn Grinvoll i Nøtterøy Golfbane til Golferen.no.

Bakgrunnen er vedvarende underskudd i driften av banen og golfklubben. I innkallingen til tirsdagens møte anslår ledelsen at underskuddet for 2014 vil bli 2,25 millioner kroner.

Bytter aksjeplikt mot ekstra avgift

Styrene i Nøtterøy Golfbane og Nøtterøy Golfklubb har lagt fram en redningsplan der medlemmene tirsdag skal si ja eller nei til å avvikle ordningen med medlemskap bundet til aksje.

Golfklubben tilbyr seg å kjøpe medlemmenes aksjer for 1 krone. Som gjenytelse skulle medlemmene forplikte seg til å betale 1650 kroner i ekstra avgift i 2015 og 2016.

Forslaget betinger imidlertid at vedtektene endres, noe som krever to tredjedels flertall.

Dersom planen faller, fordi klubben eller generalforsamlingen i baneselskapet ikke gir nødvendig tilslutning, ser styrene, i følge innkallingen, ikke noe annet utfall enn konkurs for baneselskapet.

— Dersom ikke planen får det nødvendige flertallet, har vi ingen plan B, forsikrer styreleder Grinvoll.

Motaksjon ga endring i forslaget

Mandag sendte styrene ut et revidert forslag, der forslaget om aksjeoverdragelse ble opprettholdt, men innbetalingen av pliktavgift ble modifisert.

Dette skjedde etter at brev undertegnet av fire sentrale medlemmer oppfordret medlemmene til å stemme nei tirsdag, og dermed la baneselskapet gå konkurs.

Bak brevet står tidligere styremedlem Invgar Rydland, sponsor Tore Gard og medlemmene Jan Helge Fosse og Else Marie Fjære Skogsrud.

Golferen.no har forsøkt å komme i kontakt med brevskriverne, men uten å lykkes.

Sentralt plasserte medlemmer i klubben bekrefter imidlertid at de fire ikke er noen hvemsomhelst i klubben.

Det spås derfor at det kommer til å bli livlig i Nøtterøys klubbhus fra klokken 18 og utover kvelden tirsdag, der det forventes rundt 120 deltakere.

— Jeg tror imidlertid at vi med mandagens reviderte forslag (om å fjerne plikten til å betale inn ekstra) har tatt brodden av motstandernes viktigste argument mot å si nei til forslaget, avslutter en optimistisk styreleder Finn Grinvoll i Nøtterøy Golfbane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.