Skjermdump: Video Ping

I sin tredje turnering på PGA Tour fikk Viktor Hovland for første gang spille alle fire rundene. Amatøren fra Miklagard Golf imponerte, og endte på delt 40.-plass på Bay Hill i Orlando.

Etter runder på henholdsvis  74 og 70 slag for par sammenlagt, hadde Hovland ett slag å gå på da han klarte cutten.

Og passerte dermed en ny milepæl i sin korte, suksessfulle karriere ved å for første gang gå til helgespillet, i sin tredje turnering på golfens øverste nivå.

Etter serien 74-70-73-70 endte 21-åringen på delt 40.-plass med -1. Italias Fransesco Molinari vant på -12, to slag foran engelskmannen Tommy Fleetwood.

Fra et skandinavisk perspektiv var det, i tillegg til Hovlands prestasjon, hyggelig å se Henrik Stenson tilbake i form. Barsebäck-spilleren tok delt 17.-plass med -5 etter runder på 77, 66, 69 og 71 slag.

klarte cutten

 

Dette var imponerende da Hovland klarte cutten

Statistikken fra Arnold Palmer Invitational viser at Hovland har gjort store klyv som golfspiller.

I fredagens andrerunde satte han  for eksempel alle putter innenfor tre meter. I de 19 forskjellige statistikk-kategoriene spillerne måles og rangeres på i turneringene på PGA Tour, er han bedre enn sin plassering på 40.-plass i hele 14 av dem! Hvorav han er Topp 10 i tre kategorier.

Best gjør han det i kategorien for færrest trippelbogeyer eller mer, der han deler førsteplassen med ingen hullscore dårligere enn dobbelbogey.

I kategorien for antall hull spilt på par, er han på delt tredjeplass med 52. Også i kategorien for presisjon fra utslaget er han Topp 10 med delt sjetteplass .

Mens hans dårligste kategori var de fr antall birdier. Der gjorde han elleve stykker, som gir delt 62.-plass

Se den komplette statistikken for Hovland  på Bay Hill her.

Se også: Resultater fra Bay Hill

klarte cutten
TAKK FOR MEG! På sin Instagram-konto takker Viktor Hovland alle som var involvert i Arnold Palmer Invitational, og sier det var moro å for første gang få spille alle fire rundene i en turnering på PGA Tour. Skjermdump: Instagram