Foto: Tristan Jones

En birdie på hull 16 sendte Losby-spiller Karoline Lund videre i europaturneringen Women's NSW Open, som var den siste av de tre turneringene som spilles Down under denne våren.

Med bare Karoline Lund videre, betød det at tre forskjellige spillere har vært beste norske i de tre LET-turneringene i Australia mellom 21. februar og 10. mars.

Det vitner om at norsk damegolf har fått en bredere base, og at unge spillere står klar til å ta ansvar når Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud ikke har marginene på sin side.

Gleden over å gå videre ble kortvarig for Karoline. Tredjerunden ble nemlig usedvanlig tung for Losby-spilleren. Etter 15 over par, 86, lå hun desidert sist blant de 58 i helgespillet. Og da fjerderunden ble slått i gang søndag morgen lokal tid, manglet den norske spilleren på første tee.

Ved navnet hennes stod det RTD, som er den engelske forkortelsen for «trukket seg». Hun fikk premiepenger med 4880 kroner (496.37 euro) selv om hun ikke fullførte.

 

 

Lund videre

Women’s NSW Open ble vunnet av engelske Meghan MacLaren med tre slag på -12 etter en sisterunde på to under par, 69. Lynn Carlsson fra Sverige og newzealandske Keh Munchin delte andreplassen.

Marianne Skarpnord endte like utenfor cutgrensen med +4 etter sin én under par 70-runde fredag. Scorekortet til Moss & Rygge-spilleren inneholdt tre birdier og to bogeyer.

For Tonje Daffinrud bød fredagsrunden på omvendt fordeling av birdier og bogeyer. To av de førstnevnte og tre av de sistnevnte ga én over par, 72, for runden og +5 for turneringen. Som ga misset cut med to slag.

Se også: Resultater fra Australia