Joakim Mikkelsen behøvde ikke ta fram toppspillet for å avansere til PGA-tourens finalesteg i California i månedsskiftet. Det ble delt sjetteplass til slutt.
mikkelsen-sikret-plassen-i-q-school-finalen

SER MOT Q-SCHOOL: Joakim Mikkelsen (t.h.) cruiste inn i finalesteget av PGA-kvaliken med sin sjetteplass i andresteget.

mikkelsen-sikret-plassen-i-q-school-finalen

mikkelsen-sikret-plassen-i-q-school-finalen

mikkelsen-sikret-plassen-i-q-school-finalen


Tårene trillet hos far og caddie Ståle Mikkelsen etter Joakims avsluttende én under par 71-runde for -15 totalt.

Dermed endte Mikkelsen på delt sjetteplass, fem slag bak vinneren Scott Gutschewski og fire slag foran grensen for å gå videre.

Nettstedet JoakimMikkelsen.com forteller om en bogyeåpning etter at han misset innspillet på feil side av greenen. Birdier på hullene på hullene 4 og 5 ga imidlertid runding én under for dagen etter hard jobbing for parene.

På baksiden misset han en bra birdiemulighet på hull 12. Han fikk en ny bogey på hull 13 etter bunkerbesøk på utslaget før han avsluttet turneringen med birdie.

— Det ble 71 idag og jeg er videre til siste steg, konstaterte en meget fornøyd Joakim Mikkelsen til sitt nettsted.

Nettstedet melder at turen går videre til Waco, også det i Texas, der Joakim Mikkelsen skal tildeles en utmerkelse fra sitt universitet Baylor i forbindelse med en collegematch.

Finalesteget spilles over seks runder på PGA West i La Quinta, California, 28. november til 3. desember.

Bruk kommentarfeltet under for å gratulere Joakim Mikkelsen med finaleplassen.

Se også: Resultater fra McKinney


Runde 3:
Nå lukter det fugl, Joakim!

Joakim Mikkelsen fosser fram i PGA-tourens andresteg i Texas. Tredjerunden gikk unna på sju under par, 65, for delt pallplass med bare én runde igjen på TPC Craig Ranch-banen.

En eneste liten bogey skjemte scorkortet, åtte birdier pyntet det for ukens beste runde for drammenseren. 65 var også tordagens nest beste runde på TPC Craig Ranch.

At seks av birdiene kom på rad viser hvilken imponerende kapasitet 23-åringen fra Drammen GK besitter.

— Seks birdier på rad fra hull 9 til 14. Slett ikke søplete haha, kvitrer han på sin Twitter-konto, som har link fra JoakimMikkelsen.com.

Så godt som feilfritt

Joakim Mikkelsen reddet par fra bunkere to ganger i løpet av runden, skriver JoakimMikkelsen.com, som også forteller at bogeyen kom på hull 16.

Ellers var det fantastisk spill av den unge golfspilleren, skriver Mikkelsens nettsted i sin konklusjon.

Mikkelsen er totalt -14, tre slag bak ledende Matt Jones og har seks slag å gå på til den foreløpige grensen for å gå videre til finalesteget.

I fredagens avslutningsrunde går Joakim Mikkelsen i lederballen med Matt Jones og Scott Gutschewski, og trioen starter klokken 17.45 norsk tid.


Runde 2:
Mikkelsen inn i topp-10

Joakim Mikkelsen fortsetter å imponere i PGA-tourens andresteg på TPC Craig Ranch-banen i Texas, og er på delt niendeplass etter to runder.

Etter en bogeyfri fire under par 68-runde ligger Joakim Mikkelsen fire slag bak ledende Scott Gutschewski, og er kun to runder unna en plass i Q-School-finalen.

JoakimMikkelsen.com rapporterer om en solid runde uten feil og med fire birdier og 14 par.

Mikkelsen startet på hull 10, og fikk den første birdien på hull 14 før det ble en ny birdie på hull 18, hans niende hull for dagen. På hjemveien ble det birdie på hull 5 og 6.

Det burde også vært en birdie på dagens siste hull, der Joakim Mikkelsen hadde 190 meter igjen etter utslaget på par-5-hullet.

— Det var litt surt å ikke sette birdie på dette hullet, fortalte Joakim Mikkelsen etter runden.

Caddie og far Ståle Mikkelsen oppsummerer dagen med at Joakim gjorde flere gode par og hadde noen gode birdiesjanser.

— Så alt i alt var det nok et riktig bilde med 68 slag i dag , sier han til JoakimMikkelsen.com, og forteller også at banen er veldig lang:

— Det er vanskelig å legge ballen nærme noen tricky flaggplasseringer når man har 160 meter eller mer på de fleste par-4-hullene etter utslaget.

Torsdag starter Joakim Mikkelsen klokken 17.05 norsk tid i gruppe med PGA-veteranene Brenden Pappas og Tag Ridings.


Runde 1:
Mikkelsen-drømmen lever

Joakim Mikkelsen fikk en god start på TPC Craig Ranch-banen i Texas. Tre under par 69-runden er et godt utgangspunkt for resten av andresteget på vei mot PGA Tour 2013.

Tre under par, 69, gir delt 18.-plass, tre slag bak lederduoen Nathan Green og Matt Jones.

Rundt 20 spillere, det nøyaktige antallet bestemmes i løpet av turneringen, går videre til finalesteget i Florida 28. november til 3. desember.

Joakim Mikkelsen hadde fire birdier, én bogey og resten par. Han åpnet med seks strake par, og senket så fire strake birdier.

Han spilte svært solid golf, skriver JoakimMikkelsen.com. Nettstedet forteller også at bogeyen på hull 15, et par-3-hull, kom etter en uheldig sprett på utslaget, som endte i bunkeren. Ballen lå ikke spesielt bra, og det ble en tap in for bogey.

— Han er god! Jeg er dyktig imponert, og hans 69-runde idag var det høyeste han kunne gått, sier far og caddie, Ståle Mikkelsen til JoakimMikkelsen.com.

Onsdag starter Mikkkelsen på hull 10 klokken 17.25 norsk tid.


Før turneringen:
Andresteget starter for Jokke

Tirsdag klokken 16.15 norsk tid slår Joakim Mikkelsen ut på TPC Craig Ranch-banen i Texas for den første av fire runder mot Q-School-finalen.

Det er en tøff oppgave Drammens-spiller Joakim Mikkelsen står overfor i McKinney, Texas fra tirsdag til fredag.

Det skal spilles 72 hull uten cut, og hvor mange som går videre fra hvert sted blir ikke offentliggjort før spillet har startet.

Men antageligvis blir det snakk om rundt 20 plasser fra Joakim Mikkelsens turnering i McKinney, Texas og 20 hver fra de to parallelle andrestegs-turneringene i henholdsvis Plantation, Florida og Humble, Texas.

Tøff oppgave

Mikkelsen kom seg til andresteget etter å ha imponert med niendeplass i førstesteget.

Les også: Kjempet seg til andresteget

Drammenseren møter imidlertid en helt annen motstand i denne runden.

Det er mange kjente navn som må spille andresteget. I feltet til Mikkelsen finner vi blant andre Woody Austin, Todd Hamilton, Nathan Green, Tag Ridings og Brendan Pappas.

I de to parallelle turneringene finner vi svensker som Robert Karlsson, Daniel Chopra, Alexander Norén, Rikard Karlberg og Jesper Parnevik, i følge JoakimMikkelsen.com.

Nettstedet trekker også fram en rekke andre kjente navn, som må finne seg i å spille Second Stage.

Blant dem nevnes David Duval, Camilio Villegas, Oliver Fisher, Ross Fisher, Joe Durant, Arjun Atwal, Bob May, Tom Pernice, Jeff Quinney, Peter Lonard og Jason Gore.

Kommer Joakim Mikkelsen seg videre, må det regnes om en stor, norsk golfprestasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.