Foto: Tristan Jones

Marianne Skarpnord kjempet i toppen hele veien i Hero Women's Indian Open i New Dehli. Og avsluttet på andreplass etter at vinneren, Christine Wolf, storspilte for sin første europatour-seier.

Det var også gledelig å oppleve at alle de tre norske spillerne i feltet fikk spille alle fire rundene i India.

Tidligere har Marianne Skarpnord ofte droppet denne europaturneringen etter noen mindre hyggeligere opplevelser med magesykdom og ødelagte turneringer.

Men i år var heldigvis helsen i orden hele veien. Som gjorde at Moss & Rygge-spilleren fikk bevist at godformen fortsatt er inntakt i en sesong som har bragt åtte Topp 10, inkludert én seier og to andreplasser, på 16 europaturneringer.

33-åringen kjempet i toppen i India fra dag én. Men søndag måtte hun bare innse at hun ikke kunne gjøre annet enn å slå seg til ro med at østerrikeren Christine Wolf var nærmest ufeilbarlig. forteller hun:

— Jeg er ganske fornøyd med spillet mitt. Men Christine spilte så bra, og har ikke gjort en bogey på to dager. Jeg følte at jeg spilte stødig, og at jeg hadde en god score rundt denne banen. Men når du spiller mot en som ikke misser en eneste fairway, ikke misser en eneste green og dessuten setter en del putter: Det er det veldig vanskelig å slå! Christine har vært her ute (på touren) i noen år, og hun fortjente virkelig å vinne i dag!

Seieren i  Hero Women’s Indian OpenDLF Golf and Country Club i New Dehli var 30-åringens første på europatouren. Marginen til Marianne Skarpnord ble på tre slag etter en avsluttende to under par 70-runde.

Topp 10 i halvparten av turneringene og ledelse på rankingen

Sesongen 2019 er i ferd med å bli en triumf-sesong for Moss & Rygge-spilleren. Å klare Topp 10 i halvparten av turneringene på terminlisten er en imponerende prestasjon. Og en betydelig oppmuntring etter noen sesonger litt mer midt på treet.

Søndagens finalerunde førte Marianne til en soleklar ledelse på europatourens Order of Merit-ranking, nesten 80 poeng foran tyske Esther Hensleit. Og mer enn 170 poeng foran helgens vinner, Christine Wolf, på tredjeplass.

Også Tonje Daffinrud endte på en godkjent plassering i India med +2 og delt 19.-plass . Vestfoldspilleren rykket med det opp til 21-plass på sammenlagtlisten.

Marita Engzelius fra Oslo GK ble delt 65 med +20, og avanserte til 103.-plass sammenlagt.

Se også: Resultater fra New Dehli