Marianne nektes Kina-visum

Denne og neste uke spiller damenes europatour i Kina. Der skulle også Marianne Skarpnord fra Moss og Rygge GK vært med. Men ble nektet visum av de kinesiske myndighetene.

marianne-nektes-kina-visum


FIKK IKKE VISUM: Marianne Skarpnord går glipp av de to europaturneringene i Kina denne og neste uke. Kan visumnekten ha med fredpsrisen til Liu Xiaobo i 2010 å gjøre?

marianne-nektes-kina-visum

marianne-nektes-kina-visum

marianne-nektes-kina-visum— Jeg har ingen peiling på hvorfor jeg er blitt nektet visum til Kina, sier Marianne Skarpnord til Golferen.no om den lite hyggelige nyheten om at hun ikke får spille i Kina.

Denne uka spilles China Suzhou Taihu Open med 2,6 millioner kroner i potten og Sanya Ladies Open uken deretter med 1,9 millioner.

— Jeg synes dette er jævlig kjipt, og jeg forstår ikke hvorfor kineserne nekter meg innreise, sier hun videre.

Manglet side i passet

Marianne understreker at den kinesiske ambassaden i London, der hun leverte visumsøknaden, ga en for så vidt saklig begrunnelse. Men hun vet ikke helt om hun tror på den, forteller hun.

— Passet mitt hadde bare én ledig side, og for å få plass til et nytt visum fjernet jeg et gammelt Kina-visum som var gått ut for lengst.

På den måten kunne det nye visumet settes inn på den ledige plassen. Det er noe mange har gjort før henne, fikk hun vite.

— Det var greit da jeg leverte inn søknaden, og jeg fikk beskjed om at alt var kurant med papirene. Da jeg ringte torsdag for å høre om jeg kunne hente visumet fredag, fikk jeg beskjed om at jeg var nektet innreise.

— Nå får jeg vel også problemer neste gang jeg søker kinesisk visum, sukker hun.

— Ett av spørsmålene i søknaden er om man tidligere har blitt nektet visum. Krysser jeg av for nei, lyver jeg, krysser jeg av for ja, får jeg sikkert ikke visum.

— Så jeg blir vel nektet i Kina for evig og alltid nå, ler hun med en stor porsjon galgenhumor.

Men legger til at det gode med Kina-nekten er at hun får en ekstra friuke hjemme i Norge. Den benytter hun til litt trening, samvær med familien og til å ordne alle de praktiske tingene som hoper seg opp når man lever mesteparten av tilværelsen utenfor landets grenser.

Nobel-spøkelse?

Marianne har kommet tilbake etter skade i 2011. Hun har hatt en helt brukbar sesong med andreplass i Marokko i vår som beste resultat, og ligger på 42.-plass på Order of Merit med 56.128 euro (416.000 kroner)

Hennes medhjelper og daglig leder i hjemmeklubben, Åge Erichsen, lurer på om visumnekten kan ha noe å gjøre med tildelingen av Nobel-prisen til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo i 2010.

— Hun fikk av en aller annen merkelig grunn ikke visum så hun kommer hjem en tur i stedet. Hun har ingen anelse hvorfor, men neppe overraskende om det har noe med en kontroversiell fredspris å gjøre, filosoferer Erichsen i ukas nyhetsbrev fra Moss & Rygge Golfklubb.

Hva synes du? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin Facebook-side eller delta i debatten hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no .

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  R&A The Open 2o22: Final Qualifying med Jarand Arnøy, Markus Braadlie  og Espen Kofstad ((Fairmont St. Andrews 28. juni)

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amundi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  Amatør:  DIAC 2022  med Casper Bjurhult Kennedy, Tom Røed Karlsen og Henrik Heyerdah (28. juni – 1. juli)

  Junior:  Stenson Sunesson Junior Challenge  med Leo Hirukawa Aaraas (28. juni)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×