Ingrid Martens, selv norgesmester i golf og mor til europatourspiller Caroline, fikk seg et støkk da vennene hennes rapporterte om merkelige mailer tirsdag.
mamma-til-caroline-martens-hacket

ID-BESTJÅLET: Ingrid Martens er blitt utsatt for hacking av e-postkontoen, der vennene har mottatt mailer med bønn om hjelp etter et angivelig bagasjetyveri i York i England. Her er Martens avbildet da hun ble klubbmester i Tyrifjord GK i 2009.

mamma-til-caroline-martens-hacket

UBEHJELPELIG SPRÅK: «Beklager for ulemper, jeg er i York,» innledes teksten i denne mailen, som angivelig skal komme fra Ingrid Martens. Språket er svært ubehjelpelig, og sammen med innholdet bør det få varseklokkene til å ringe hos mottakerne. TRYKK PÅ BILDET FOR Å SE STØRRE VERSJON.

«Jeg trenger din haster hjelp,» er tittelen på en mail som angivelig skal komme fra Ingrid Martens, og som er sendt til hennes venner i adresselisten tirsdag 25. februar.

Av mailen framgår det at hun er i York, angivelig er blitt frastjålet bagasjen, og trenger et hastelån på 1500 pund, om lag 15.000 kroner.

— Nei da, jeg er på kontoret i Oslo, jeg. Jeg har ikke vært ute og reist på lang tid, sier Martens, halvt oppgitt, på telefonen til Golferen.no.

— Jeg blir ringt ned av vennene mine, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, legger hun til.

— Jeg aner ikke hvordan hackingen har skjedd, men jeg har fått noen mailer som har utgitt seg for å komme fra Google+ i det siste, og som jeg har lurt veldig på, og som jeg derfor aldri klikket på, sier Martens.

Lån? Nei takk!

Ingrid Martens anmoder, med et flir, sine venner om å ikke låne henne 1500 pund. Faren for at noen skal gå på svindelforsøket er imidlertid ikke særlig stor.

Språket i mailen er mildt sagt ubehjelpelig (se til høyre), og neppe skrevet av en med norsk som morsmål.

«Beklager for ulemper,» sier svindlerne i e-posten, og ber om at vi skal «sortere meg ut av denne knipen».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.