Hull 2. Foto Jan E. Rspelid

Forutsatt at Nordic League-styret sier ja på torsdag skal østfoldklubben Mørk GK arrangere en turnering på Ecco Tour neste sesong.
m-rk-gk-f-r-turnering-p--ecco-tour

SIGNATURHULLET: Hull 2 på Mørk GK, som altså høyst sannsynlig får Ecco-touren på besøk like over St. Hans.

m-rk-gk-f-r-turnering-p--ecco-tour

BRA FASILITETER: Mørk har satset på treningsfasilitetene, og kommer til å fortsatt bygge dem ut.

m-rk-gk-f-r-turnering-p--ecco-tour

DRIFTIG EIER: Peder Mørk er vant med å arrangere. Her fra et av de mange Long drive-mesterskapene som har gått av stabelen på Mørk golfklubb.

De første meldingene sa at det var endelig bekreftet at det blir en turnering på Ecco Tour i Norge neste år.

Det vil i så fall si at det hjemlige turneringstilbudet for våre proffer under europatournivået blir tredoblet i forhold til inneværende sesong.

I år ble det nemlig kun arrangert én Nordic Leauge-turnering i Norge: Nordea Masters på Losby på forsommeren.

28. oktober kunne Golferen.no melde at NGF jobber med en challengeturnering på norsk jord 11. til 14. august.

Det har også vært kjent at det var gode muligheter for å få en norsk turnering på Nordea Tour, mens det når det gjelder Ecco Tour ble oppfattet at veien var noe lengre.

Men det er den altså tydeligvis ikke.

– Nja, drar Peder Mørk i Mørk Golf på det.
– Vi håper jo at det går i orden. Men det er årsmøtet i Nordic League førstkommende torsdag som tar den endelige bestemmelsen, forteller han.

Som medlem av Nordic Leagues styre skal NGFs turneringskonsulent Øystein Tamburstuen til dette årsmøtet, og kan bekrefte at saken skal opp på torsdag.

– Men at Mørk har fått turneringen ville jeg ikke akkurat gått ut med ennå, råder turneringskonsulenten.

– Er det ikke bare snakk om en formalitet å få saken gjennom da?
– Nei, det er ikke så enkelt. Vi må fortsatt si kanskje. Problemet er nemlig at turneringsprogrammet for Nordic League må barberes fra 26 til 22 turneringer for å unngå kollisjoner, sier Tamburstuen.

Så selv om alt tyder på at Norge vil få de to Nordic League-turneringene NGF ønsker, altså Ecco-turneringen på Mørk pluss Nordea Masters, så skal det likevel forhandles med de andre nordiske landene.

I tillegg jobber altså forbundet med å få en challengeturnering på plass.

– Challengeturneringen er nedfelt i vårt sportslige satsningsplan, og vi jobber nå mot tre-fire områder av klubber som har en langsiktig interesserte i å arrangere challengetour, sier han.

Bare Mørk klar
Mørk er den eneste arrangørklubben som er klar, forutsatt at det blir noe av turneringene.

– Det er jo veldig hyggelig og moro å ønske Ecco-touren velkommen, sier Peder Mørk, som kan fortelle at arrangementet ser ut til å gå av stabelen i uke 26, altså uken etter St. Hans.

Mørk-turneringen har for øvrig ikke fått noe navn ennå.
– Nei, det avhenger av flere faktorer, blant annet hvem som blir hovedsponsor, kan Mørk fortelle, og legger til at de er i samtaler med flere interesserte sponsorer.

– Vi legger opp til en turnering med rundt 50.000 euro (407.000 kroner) i premiepott. Er det mindre enn det, får vi ikke de beste utøverne til å komme, mener Peder Mørk.

Også Åge Wedøe, leder i Mørk golfklubb, er glad og stolt over å få Ecco-touren til sin klubb.

– Det at vi nå blir mer integrert på de nordiske tourene er kanskje vel så viktig med tanke på våre mange håpefulle, som dermed får noe å strekke seg etter, sier Wedøe til Golferen.no.

– Det er bra også for rekrutteringen. I det hele tatt kunne jeg listet opp en lang rekke gode grunner for å feire at Ecco kommer til Norge med hele sitt proffe arrangementsteam, avslutter Åge Wedøe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.