Riktig nok er det bare en gjesteopptreden når den tidligere verdenseneren står på første tee i sin egen Lorena Ochoa Match Play i Mexico City 4.-7. mai.

Sist den tidligere verdenseneren deltok på LPGA Tour var også i sin egen turnering, Lorena Ochoa Invitational i 2012.

— Jeg kommer til å spille, så jeg har trent et par ganger i uken. Men fra og med i morgen lover jeg å trene hver dag. Jeg spiller OK, og synes det er morsomt, sa hun til Associated Press da hun var innom WGC-turneringen Mexico Championship sist uke.

Ochoa la opp som 28-åring

Lorena Ochoa ble profesjonell som 21-åring i 2002, og kvalifiserte seg til LPGA i 2003. For øvrig sammen med sin gode venninne Suzann Pettersen.

Den første LPGA-seieren kom året etter, og meksikaneren vant totalt 30 seiere som profesjonell. Blant dem to majorturneringer: Women’s British Open på Old Course St Andrews i 2007 og Kraft Nabisco Championship i California året etter.

Ochoa overtok tronen som verdensener etter Annika Sörenstam i april 2007, og lå på toppen av verdensrankingen i hele 158 uker.

— I dag er en av de mest spesielle dagene i mitt liv, sa Ochoa til Golferen.no etter å ha overtatt førsteplassen på verdensrankingen i april 2007.

— Å bli nummer én i verden er noe jeg har drømt om siden jeg var liten jente!

To ganger i Norge

I 2012 spilte hun sin eneste turnering i Norge. Og det sammen med Suzann Pettersen, Annika Sörenstam og Yani Tseng. Kvartetten utgjorde feltet i det første Suzann Pro Challenge på Oslo Golfklubbs bane ved Bogstadvannet.

Men 2012 var ikke første gang Lorena var i Norge. Dagen etter sin første majortriumf i 2007 sjekket hun nemlig inn på et fly til Bergen, for fire dager på Hurtigruten.

— Jeg har hørt så mye om de vakre, norske fjordene, så jeg gleder meg, sa hun til VG den gangen.

Hennes siste seier kom i Navistar LPGA Classic i oktober 2009, og hun la opp etter Tres Marias Championship 2. mai 2010.