Dustin Johnson befester stillingen på verdenstoppen etter seieren i WGC-turneringen i Mexico

GREP OM TOPPEN: Med seieren i WGC-turneringen i Mexico står Dustin Johnson enda stødigere på toppen av verdensrankingen. Foto: Nike

Etter en avslutning på tre under par, 68, tok Dustin Johnson sin andre seier på to uker, og gikk til 11.7249 poeng den offisielle verdensrankingen.

WGC-turneringen Mexico Championship fikk an akkurat så tett, jevn og spennende avslutning som ventet på Chapultepec-banen i Mexico City.

Engelskmannen Tommy Fleetwood, som avsluttet med fem under par, 66, for -13 havnet ett slag bak Dustin Johnson.

Det ble engelsk også på tredjeplass på -12 ved Ross Fisher. En plassering han delte med Jon Rahm fra Spania.  Deretter fulgte Thomas Pieters fra Belgia og amerikaner nummer to, Justin Thomas.

Fjerde WGC-seier for Johnson

Seieren i Mexico, hans fjerde i World Golf Championships på 28 starter, førte Johnson til andreplass på merittlisten over dem med flest WGC-seiere. Tiger Woods leder den listen suverent med 18 seiere.

Johnsons fire seiere har kommet i WGC-HSBC Champions 2013, WGC-Cadillac Championship 2015, WGC-Bridgestone Invitational 2016 og altså WGC-Mexico Championship 2017 .

Dustin Johnsons seier var for øvrig den tolvte amerikanske seieren i WGC-Mexico Championship-historien.  Tidligere seiere har kommet ved Tiger Woods (1999, 2002, -03, -05, -06, -07 og -13), Phil Mickelson (2009), Nick Watney (2011), Patrick Reed (2014) og Dustin Johnson (2015 og -17),

Se også: Resultater fra Mexico


Runde 3: Tett og jevnt

Det er tredobbelt amerikansk i teten før den siste og avgjørende runden av WGC- Mexico Championship. Men også seks europeere har teft av teten.

Etter en sistFor en dramatisk finale det går mot i WGC-turneringen i Mexico!  Justin Thomas fører an den amerikanske trioen på -12 etter fem under par, 66, lørdag.

Han følges av verdensener Dusin Johnson på -11, også han etter en 66-runde. På -10 finner vi Phil Mickelson og det første europeiske kortet: Verdenstreeer Rory McIlroy.

Europeere som perler på en snor i WGC-turneringen

De neste fem plassene er europeisk besatt: Lee Westwood, England, og Jon Rahm, Spania, på delt femteplass med -9.

De jages av engelskmennene Tyrrell Hatton og og Tommy Fleetwood samt belgiske Thomas Pieters ett slag bak.

Hvem som til slutt står igjen som seierherre er et meget åpent spørsmål. At det blir en av de ni fremste er temmelig sikkert. Men blir vinneren å finne blant de tre amerikanerne eller blant de seks europeerne?  Vår magefølelse heller mot det siste …

 


Runde 2: RoryMcIlroy har overtatt føringen

Nordiren hadde en andrerunde på seks under par, 65, og har skaffet seg en bitteliten luke til feltet. Han jages av tre mann på -7 og tre mann på -6.

Trioen som jager Rory McIlory, to bak hans -9, er Phil Mickelson, Justin Thomas og Ross Fisher. Mens Dustin Johnson, Andy Sullivan og Daniel Berger befinner seg på -6.

 


Runde 1: Seks spillere deler t

Phil Mickelson befinner seg i beitet på seks mann i toppen mens  Rory McIlroy og Sergio Garcia er blant septetten som jager.

Det er i det hele tatt utrolig jevnt i turneringen, som fikk Donald Trump til å rase da PGA flyttet WGC-turneringen fra hans Doral-bane i Florifa til Chapultepec CC i Mexico City.

27 spillere ligger innen tre slag, og blant dem finner vi hele ti europeere, med spanjolen Jon Rahm og engelskmennene Ross Fisher og Lee Westwood i første rekke som en del av tetsekstetten.

I gruppen ett slag bak finner vi foruten McIlroy og Garcia også engelskmannen Chris Wood.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.