Foto: TaylorMade

Etter en avslutning på tre under par, 68, tok Dustin Johnson sin andre seier på to uker, og gikk til 11.7249 poeng den offisielle verdensrankingen.

WGC-turneringen Mexico Championship fikk an akkurat så tett, jevn og spennende avslutning som ventet på Chapultepec-banen i Mexico City.

Engelskmannen Tommy Fleetwood, som avsluttet med fem under par, 66, for -13 havnet ett slag bak Dustin Johnson.

Det ble engelsk også på tredjeplass på -12 ved Ross Fisher. En plassering han delte med Jon Rahm fra Spania.  Deretter fulgte Thomas Pieters fra Belgia og amerikaner nummer to, Justin Thomas.

Fjerde WGC-seier for Johnson

Seieren i Mexico, hans fjerde i World Golf Championships på 28 starter, førte Johnson til andreplass på merittlisten over dem med flest WGC-seiere. Tiger Woods leder den listen suverent med 18 seiere.

Johnsons fire seiere har kommet i WGC-HSBC Champions 2013, WGC-Cadillac Championship 2015, WGC-Bridgestone Invitational 2016 og altså WGC-Mexico Championship 2017 .

Dustin Johnsons seier var for øvrig den tolvte amerikanske seieren i WGC-Mexico Championship-historien.  Tidligere seiere har kommet ved Tiger Woods (1999, 2002, -03, -05, -06, -07 og -13), Phil Mickelson (2009), Nick Watney (2011), Patrick Reed (2014) og Dustin Johnson (2015 og -17),

Se også: Resultater fra Mexico


Runde 3: Tett og jevnt

Det er tredobbelt amerikansk i teten før den siste og avgjørende runden av WGC- Mexico Championship. Men også seks europeere har teft av teten.

Etter en sistFor en dramatisk finale det går mot i WGC-turneringen i Mexico!  Justin Thomas fører an den amerikanske trioen på -12 etter fem under par, 66, lørdag.

Han følges av verdensener Dusin Johnson på -11, også han etter en 66-runde. På -10 finner vi Phil Mickelson og det første europeiske kortet: Verdenstreeer Rory McIlroy.

Europeere som perler på en snor i WGC-turneringen

De neste fem plassene er europeisk besatt: Lee Westwood, England, og Jon Rahm, Spania, på delt femteplass med -9.

De jages av engelskmennene Tyrrell Hatton og og Tommy Fleetwood samt belgiske Thomas Pieters ett slag bak.

Hvem som til slutt står igjen som seierherre er et meget åpent spørsmål. At det blir en av de ni fremste er temmelig sikkert. Men blir vinneren å finne blant de tre amerikanerne eller blant de seks europeerne?  Vår magefølelse heller mot det siste …

 


Runde 2: RoryMcIlroy har overtatt føringen

Nordiren hadde en andrerunde på seks under par, 65, og har skaffet seg en bitteliten luke til feltet. Han jages av tre mann på -7 og tre mann på -6.

Trioen som jager Rory McIlory, to bak hans -9, er Phil Mickelson, Justin Thomas og Ross Fisher. Mens Dustin Johnson, Andy Sullivan og Daniel Berger befinner seg på -6.

 


Runde 1: Seks spillere deler t

Phil Mickelson befinner seg i beitet på seks mann i toppen mens  Rory McIlroy og Sergio Garcia er blant septetten som jager.

Det er i det hele tatt utrolig jevnt i turneringen, som fikk Donald Trump til å rase da PGA flyttet WGC-turneringen fra hans Doral-bane i Florifa til Chapultepec CC i Mexico City.

27 spillere ligger innen tre slag, og blant dem finner vi hele ti europeere, med spanjolen Jon Rahm og engelskmennene Ross Fisher og Lee Westwood i første rekke som en del av tetsekstetten.

I gruppen ett slag bak finner vi foruten McIlroy og Garcia også engelskmannen Chris Wood.