En strålende avslutning i RR Donnelley LPGA Founders Cup i Arizona sendte Stacey Lewis til førsteplass på verdensrankingen. Suzann Pettersens missete cut kostet henne én plassering.
lewis-passerte-tseng-og-choi--ny-verdensener

INNTAR TOPPEN: Tacey Lewis avsluttet RR Donnelley LPGA Founders Cup i Arizona knallsterkt, og passerte Yani Tseng på verdensrankingen.

lewis-passerte-tseng-og-choi--ny-verdensener

lewis-passerte-tseng-og-choi--ny-verdensener

lewis-passerte-tseng-og-choi--ny-verdensener


Amerikanske Stacy Lewis er ny verdensener, og bare den sjuende kvinnen på toppen siden den offisielle verdensrankingen ble innstiftet midt på 2000-tallet.

Det var en avslutning en mester verdig i RR Donnelley LPGA Founders Cup som sørget for at Lewis tok seg til toppen både av turneringen og verdensrankingen.

Imidlertid måtte det et par missede slag til fra Ai Miyazatos side på de siste ni. Før det så det ut til at japaneren hadde kontroll på begivenhetene.

Hatt som mål lenge

Mens Miyazato sakket litt av, satte amerikaneren inn både turbo og etterbrenner på de siste ni, og feide med det Yani Tseng ned fra tronen etter 109 uker.

— Det er helt sprøtt, jeg vet ikke hva jeg skal si.

— Jeg har dette som mål siden midt i fjorårssesongen, men jeg trodde aldri jeg skulle klare det så fort, sa en rørt Lewis.

28-åringen avsluttet med en runde på 64 slag etter blant annet utrolige birdier på hull 16 og 17. Dermed vant hun med tre slag over Miyazato, som igjen hadde tre slag ned til Angela Stanford fra USA.

Suzann Pettersen misset cutten med to slag etter ekstrem døgnvillhet fra Kina-reisen. Det kostet henne én verdensranking-plassering fra sjuende- til åttendeplass.

Marianne Skarpnord er nest beste norske på 288.-plass, også det én plass ned fra neste uke. Caroline Martens (522) og Cecilie Lundgreen (646) er de øvrige norske på Rolex-rankingen.

Se også: Damenes verdensranking per 18. mars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.