Maiken Bing Paulsen, Drammen GK,Foto: Privat

Torsdag til lørdag vsr seks norske jenter i aksjon i europaturnering på Golfpark Holzhäusern ved Zugersee øst i lSveits. Fem av de norske fikk spille lørdagens finalerunde.

Maiken Bing Paulsen fra Drammen GK ble den beste av våre da hun avanserte fra delt 19.-plass til delt 15.-plass med -5 etter en 69-runde siste dag i Sveits. Plasseringen er karrierebeste på europatouren for den ferske proffen.

Maiken endte tolv slag bak vinneren, Amy Boulden fra Wales, som avsluttet med en åtte under par 64-runde.

Moss & Rygge-spilleren Marianne Skarpnord avsluttet med en 72-runde, altså par, og ble med det liggende på to under par for turneringen, som nest beste norske på delt 27.-plass.

Madelene Stavnar fra Vestfold GK avsluttet med én under par, 71, for -1, på delt 34.-plass med par totalt. Klubbvenninne Tonje Daffinrud måtte opp i tre over par, 75, lørdag , og fikk delt 53.-plass med +3 som tellende resultat. Stina Resen fra Oslo GK endte på delt 57.-plass med +4 etter tre over par, 75. siste dag.

Karoline Lund fra Losby GK misset cutten med åtte slag med +8 etter 77 -75..

Andreplassen i Sveits gikk til australske Stephanie Kyriacou med -12, tre slag bak vinneren fra Wales. Tredjeplassen ble delt mellom Emiliie Kristina Pedersen fra Danmark og hjemmehåpet Kim Metraux.

PS: Det ble dobbelt triumf for Maiken Bing Paulsen denne uken, som dagen før europaturneringen Swiss Ladies Open gikk til topps i en tv-sendt oppvisnings-turnering på samme bane. Seieren var verdt 30.000 norske kroner (3000 sveitserfranc).

Se også: Resultater fra Swiss Open