Personlig begynner jeg å bli lei av at det til enhver tid skal være musestille på golfbanen, skriver Fredrik Caspar Kracht, som elsker stemningen i denne ukas FBR Open.
krachts-innspill

FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om PGA-touren her på Golferen.no.

FBR Open på TPC Scottsdale = Kaos og moro.
Ukens turnering er blitt den største festen i golfverdenen, og hull 16 er blitt det mest høylytte.

Denne uken er det altså duket for en turnering utenom det vanlige når det kommer til publikum og fest. Og hull 16 er skyld i mesteparten av det. Et kort par-3-hull på 162 yards (146 meter), men som tross lengden har et antall publikummere vi ikke ser et annet sted i verden.

Der har de solbrillene på, t-skjortene av og ølen i hånden. Dersom en spiller bommer på denne relativt lille greenen vil publikum bue, men de jubler desto mer når spilleren treffer. Hvem husker vel ikke brølet Tiger Woods fikk da han klarte Hole-in-One her noen år tilbake? For den erkekonservative golferen på touren er dette et ”hat-opplegg”. Enten elsker du eller så hater du det.

Hva mener jeg? I likhet med 150.000+ tilskuere elsker (!) jeg det.

Ellers er TPC Scottsdale en perle av en bane. Den ligger cirka 20 minutter nord for Phoenix i Arizona. Banen åpnet i 1986, designet av Tom Weiskopf og Jay Morrish og arrangerte sin første FBR Open i 1987.

TPC står for Tournament Player Course, og er eid av PGA-touren. Disse banene er laget kun med tanke på publikum, og har designet fairways og områder rundt greenen som en stadion. Dette kommer godt frem flere steder, og de mest spektakulære hullene har også plass til flest tilskuere.

At de lager slike baner, mener jeg er helt topp. Personlig begynner jeg å bli lei av at det til enhver tid skal være musestille på golfbanen. Hvorfor ikke skape litt liv og festligheter også der?

Fest og moro skaper blest. Hadde vi bare hatt muligheten til å gjøre noe slikt i Norge…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.