KILDARE, IRELAND - SEPTEMBER 24: United States fans applaud during the singles matches on the final day of the 2006 Ryder Cup at The K Club on September 24, 2006 in Straffan, Co. Kildare, Ireland. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Med nesten halve laget som Ryder Cup-debutanter var det ingen bombe at USA ble for sterke i Ryder Cup. USA tok 7 ½ av 12 mulige singlepoeng, Europa bare 4 ½ .

Ryder Cup-ferskingene Matt Fitzpatrick, Chris Wood, Andy Wood og Danny Willett maktet ikke å markere seg i positiv forstand på Hazeltine.  Tilsammen bidro rookie-kvartetten med ett eneste poeng, som kom ved Chris Wood.

Mens Thomas Pieter befinner seg i den andre enden av skalaen for rookie-prestasjoner: Som den første europeer i historien tok han fire poeng av fire mulige i sin aller første opptreden i Ryder Cup.

Belgieren var den ene av Darren Clarkes tre captain picks. Og også den eneste av de tre som kom fra det med æren i behold på Hazeltine.

Lee Westwood bidro med ingenting på poengskalaen, med tap i alle sine tre matcher. Den tredje utvalgte, Martin Kaymer, bidro med ett poeng ved å vinne singlematchen  mot Matt Kuchar 1 opp.

Resultater single

Europa nevnt først

Rory McIlroy mot Patrick Reed vinner 1 opp

Henrik Stenson vinner 3&2 mot Jordan Spieth

Thomas Pieters vinner 3&2 mot JB Holmes

Justin Rose mot Rickie Fowler vinner 1 opp

Rafa Cabrero Bello vinner 3&2 mot Jimmy Walker

Sergio Garica mot Phil Mikcelson deler

Lee Westwood mot Ryan Moore vinner 1 opp

Andy Sullivan mot Brandt Snedeker vinner 3&1 

Chris Wood mot Dustin Johnson vinner 1 opp

Danny Willet mot Brooks Koepka vinner 5&4

Zach Johnson mot Matt Fitzpatrick vinner 4&3

USA vinner single 7 ½-4 ½, og matchen 17-11

Se også: Resultater fra Hazeltine


Dag 2: Europa behøver 7 ½ poeng for å beholde Ryder Cup

USAs ledelse 5-3 første dag økte til til 9 ½-6 ½ etter fredagens to økter. Dermed behøver Europa å ta 7 ½ av de 12 mulige singlepoengene, USA trenger 5 poeng.

Som forsvarende mester rekker det me uavgjort 14-14 for at Europa kan ta med pokalen hjem. Mens USA må vinne minst 14 ½-13 ½ for at den skal bli værende på deres side av Atlanteren.

Lørdagen begynte bra med europeisk seier 2 ½-1½ i morgenens foursomematcher. Ettermiddagen ble mer strevsom med amerikansk 3-1 seier.

Singlematchene starter med Rory McIlroy mot Patrick Reed klokken 18.04 norsk tid, og avsluttes med Matt Fitzpatrick mot Dustin Johnson klokken 20.05.

Tøff oppgave

Oppgaven for Europa blir tøff, men er ikke umulig. I 2012, da turneringen ble spilt på Medinah Country Club i Illinois,  ledet USA 10-6 før siste runde.

Likevel ble det europeisk seier i det som er gått inn i historiebøkene som Miracle at Medinah da Martin Kaymer satte putten som gjorde at Europa beholdt trofeet. Etter at Fransesco Molinari så delte sin match ble sluttresultatet den gang 14 ½-13 ½ i europeisk favør.

 


Dag 1: Henger med etter første dag

Etter at USA knuste Europa 4-0 i foursome fredag morgen slo europeerne hardt tilbake i ettermiddagens fourball, og vant økten 3-1. Det står 5-3 til USA etter dag 1.

Det har aldri skjedd at et lag som leder 4-0 i Ryder Cup ikke har vunnet. USAs clean sweep var for øvrig den første på 41 år.

Men etter at et rystet Europa fikk samlet seg mot et USA som var lynkjapt ut av startblokkene i første øvelse, tok det urutinerte europeiske laget seg sammen.

Darren Clarkes menn har slett ikke til hensikt å la Europas ubrutte seks turneringer lange seiersrekke bli brutt der ute på prærien i Minnesota.

Stenson og Rose med kraftig revansje

Etter å ha nærmest blitt feid av banen av Patrick Reed og Jordan Spieth i morgenøkten, slo gullkjemperen fra OL for halvannen måned siden stenhårdt tilbake.

De ga seg ikke før det stod 5&4 på kulerammen og «takk for i dag!» etter hull 14.

Også den spanske duoen Sergio Garcia og Rafa Cabrero Bello, som stod over fredag morgen, viste seg uovervinnelige, og kunne gå av med 3&2-seier mot JB Holmes og Ryan Moore, begge de i sine første matcher.

De øvrige to fredagsmatchene endte med samme resultat som de to første:

5&4 i match 3, men til USA ved Brandt Snedeker og Brooks Koepka mot Martin Kaymer og Danny Willett. Og 3&2 til Europas Rory McIlroy og Thomas Pieters mot Matt Kuchar og Dustin Johnson.

Etter første dag: USA 5 Europa 3

Økt 2 Ryder Cup — Fourball

USA ledet 4-0 før fourball fredag ettermiddag

Europa nevnt først

Kl. 19.30 Henrik Stenson og Justin Rose vinner 5&4  mot Jordan Spieth og Patrick Reed

Kl. 19.45: Rafa Cabrero Bello og Sergio Garcia vinner 3&2 mot JB Holmes og Ryan Moore

Kl. 20.00: Martin Kaymer og Danny Willett mot Brandt Snedeker og Brooks Koepka vinner5&4

Kl. 20.15: Rory McIlroy og Thomas Pieters vinner 3&2 mot Matt Kuchar og Dustin Johnson

USA 1 Europa 3

Se også: Livescoring fra Hazeltine

Ryder Cup 2016 begynte med matcher i foursome fredag morgen.

Økt 1 Ryder Cup — Foursome

Europa nevnt først

Henrik Stenson og Justin Rose mot Jordan Spieth og Patrick Reed vinner 3&2

Kl. 14.50: Rory McIlroy og Andy Sullivan mot Phil Mickelson og Rickie Fowler vinner 1 opp

Kl. 15.05: Martin Kaymer og Sergio Garcia mot Jimmy Walker og Zach Johnson vinner 4&2

Kl. 15.20: Lee Westwood og Thomas Pieters mot Matt Kuchar og Dustin Johnson vinner 5&4

USA 4 Europa 0