22.-plass i forrige ukes KLM Open, 14.-plass i Open d’Italia søndag; nå er Espen Kofstad klar til å ta den første europatour-seieren, avslører han til Golferen.no.
kofstad-klar-for-den-f-oslash-rste-seieren

NÅ VIL HAN VINNE! Etter fem klarte cutter på de siste seks startene føler Espen Kofstad at spillet som skal til for å vinne er på plass. Søndag ble det delt 14.-plass i 70° Open d’Italia Lindt i Torino.

kofstad-klar-for-den-f-oslash-rste-seieren

kofstad-klar-for-den-f-oslash-rste-seieren

Turnering: 70° Open d’Italia Lindt
Dato: 19. – 22. september
Bane: Golf Club Torino, Torino, Italia, par 72, 6591 meter
Premiepott: 11,8 millioner kroner, hvorav 2,0 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Gonzalo Fernandez-Castano
Norsk deltaker: Espen Kofstad

kofstad-klar-for-den-f-oslash-rste-seieren


— Spiller jeg som jeg vil og holder hodet i vater, vinner jeg, sier Espen Kofstad etter at 14.-plassen på Golf Club Torino er sikret.

— For endelig spiller jeg normalt igjen, oppsummerer han søndagens fire under par 68-runde, som inneholdt fem birdier og én bogey.

I de siste seks turneringene har 26-åringen klart cutten i fem, og med 14.-plassen i Torino som høydepunktet siden åttendeplassen i Open de Espana i april.

Bra med jernene

— Jeg slår jo bra jernslag, svarer Kofstad når vi ber han fortelle hvilken del av spillet han er mest fornøyd med.

Mens han på sisterundens minusside trekker fram at han ikke utnyttet par-5-hullene bedre. Søndag ble det to par, én birdie og én bogey på de lengste hullene på banen.

— Jeg var ute i roughen på par-5-hullene, så jeg hadde så lange køller inn. Men det var vel det eneste (på minussiden), sier Kofstad.

— Er man i roughen her, og er uheldig, så blir det bare 50 til 100 meter framover på neste slag, forklarer han.

Franskmannen Julien Quesne mestret banen best søndag, og kom fra fire slag bak til -12 og seier med ett slag over iren David Higgins og Englands Steve Webster.

Gleder seg til linksturnering

For Kofstad blir neste oppgave Dunhill Links Championship, pro-am-turneringen som er europatourens svar på den årlige PGA-turneringen på Pebble Beach.

Dunhill-turneringen spilles på tre skotske baner: Kingsbarns, Carnoustie og St Andrews Old Course, og hver av spillerne får med seg en kjendis som partner i pro-am-delen.

Kofstad regner imidlertid ikke med å finne sitt navn ved siden av celebriteter som Michael Douglas eller Catherina Zeta Jones når startlisten er klar tirsdag.

— Men det er jo seeding, så jeg kommer vel ikke med en superkjendis, analyserer han.

— Det er fine baner, og linksgolf er fint. Jeg er glad i å slå toerjern!

Og selv om han ikke har spilt Kingsbarns, Carnoustie eller Old Course St Andrews tidligere, føler Kofstad at han kan vinne.

— Det er jo bare å være offensiv. Og være god til å putte, ikke bare ok, som nå. Da vinner jeg!

Se også: Resultater fra Torino


Runde 3:
Kofstad klarte å hente seg inn

Etter 11 hull av tredjerunden på Golf Club Torino så det stygt ut for Espen Kofstad, som var fire over par for dagen. Birdier på hullene 12, 14 og 15 reddet noe av dagen.

— Man må jo bare gjøre det samme og kjempe på, svarer Espen Kofstad når vi spør ham hva han fokuserte på etter hull 11.

Losby-spilleren forteller at det sjelden er noen vits for ham å endre spillestrategi eller gjøre andre justeringer i slike situasjoner.

Når det gjelder mulighetene for søndagens avslutningsrunde er han rolig og avslappet med tanke på hvor langt det rekker.

— Jeg vil prøve å slå de riktige slagene og gi meg selv sjanser hele veien, avslutter Kofstad.

Etter én over par, 73, lørdag er 26-åringen på delt 35.-plass med -4, sju slag bak ledende Marcus Fraser fra Australia, som leder med ett slag over en trio med blant andre svenske Joakim Lagergren.


Runde 2:
Stabiliteten er tilbake

Fredag hadde Espen Kofstad sin andre bogeyfrie runde på en uke da det ble tre under par, 69, som gir delt 16.-plass i Italia. Justeringene han gjorde etter den variable åpningsrunderunden hjalp, forteller han.

— Ja, i dag var stabiliteten tilbake, forteller Espen Kofstad til Golferen.no fra Torino.

— Jeg slo stabilt og fint hele dagen, sier han, og legger til at nøkkelen til å mestre Golf Club Torino er å treffe fairwayene.

— Det er høy rough og store greener her, med store nivåforskjeller mellom platåene på greenene, forklarer Kofstad.

Fredag åpnet og avsluttet 26-åringen de første ni med birdie, og fylte på med en birdie til på hull 15.

Med fem under par ligger Kofstad fire slag bak tettrioen, som består av hjemmehåpet Franseco Molinari, Simon Thornton fra Irland og chileneren Felipe Aguilar.


Runde 1:
Kofstad misfornøyd med to under par

Espen Kofstad åpnet med en to under par 70-runde i Torino, og er greit med etter første runde Men det er mye som må rettes på til i morgen, forteller han.

— Jeg spilte ikke spesielt bra i dag. Jeg slo hit og dit, men det ble likevel en bra score, forteller Kofstad til Golferen.no.

Så viser da også et svært humpete scorekort at det skjedde en hel del rart underveis.

Ikke minst de seks hullene fra 15 til 2, hans sjette til ellevte hull, der det ble bogey-birdie tre ganger etter hverandre.

Det meste må justeres

— Jeg må jobbe med det meste litt fram til morgendagen, fortsetter Kofstad.

Men medgir også at han er rolig på at de små justeringene vil gå bra slik at spillet er tilbake til godt gammelt nivå fredag.

I skrivende stund, mens halve feltet fortsatt er ute på banen, ligger Kofstad på delt 17.-plass med -2 mens teten går ved -7.

Bruk livescore-linken under for oppdaterte resultater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.