I februar kastet Espen Kofstad inn håndkleet på grunn av ryggskade. Nå er han i det minste i trening igjen, selv om det fortsatt er lenge til han er tilbake i toursirkuset.
kofstad-i-trening-igjen

MÅ SE LANGT ETTER 2015-SESONGEN: Selv om Espen Kofstad skulle klare å bli så frisk at han kan spille på touren igjen, er det uansett antageligvis klokest å vente med å komme tilbeke til 2016-sesongen. I så fall beholder han europtour-kortet.

— Ja, fremgang kan jeg melde om. For jeg har i det minste ikke smerter lenger, forteller Espen Kofstad til Golferen.no.

Det er nesten seks uker siden europatourspilleren dro hjem fra trening i Spania, og fikk beskjed om at sesongen etter all sannsynlighet var over. Er den fortsatt det?

— Ja, den er nok det. Selv om styrketreningen de siste par ukene har gått over all forventning, og det lille jeg har gjort med køller er også bra, sier han.

Les ogs&aring: Treneren synes virkelig synd på Kofstad

I disse dager bruker han mye tid på Losbys kunstgressgreen til putting og chipping med coach Mark Davies. Men selv om alt var bra, vil det være usannsynlig å komme tilbake i år.

— Selv om jeg kunne begynt å trene for fullt igjen i dag, måtte jeg i alle fall trent i tre måneder før jeg kunne spille turnering fordi skaden gjør at jeg må endre svingen.

I så fall snakker vi at Kofstad ville være spilleklar i midten av juni.

— Men med den re-rankingen jeg da vil få, ville jeg kanskje bare være sikret plass i fem-seks-turneringer resten av sesongen.

Med så få turneringer ville det bli vanskelig for Kofstad å beholde tourkortet, og må da enten lykkes i Q-School eller belage seg på challenge-spill i 2016.

Hvis han derimot ikke spiller mer i 2015-sesongen, får han starte 2016 med den samme rankingen som han hadde da han ble skadet.

Må finne det som ikke gjør vondt

— Det viktigste nå blir å finne ut hva jeg kan gjøre for at jeg ikke skal få vondt igjen, forklarer Kofstad.

— Det er helt forferdelig å gå så lenge uten å kunne spille. Og jeg gidder ikke måtte gjøre det igjen.

— Jeg skal tilbake. Men jeg skal ikke tilbake før jeg er helt klar, slår Espen Kofstad fast.

Som i praksis betyr til sesongen 2016 …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.