Espen Kofstad forsøk på mer agressivt spill fredag falt ikke heldigere ut enn den mer forsiktige strategien torsdag i SA Open. Han ble straffet av tøff rough etter å ha bommet på for mange fairwayer, og misset cutten med tre slag.
kofstad-hjem-etter-to-dager

FOR UPRESIS: Espen Kofstad misset for mange fairwayer, og ble straffet hardt under de to første rundene av The South African Open Championship på Glendower Golf Club i Johannesburg. Etter to runder var han +5, tre slag bak cutgrensen.

kofstad-hjem-etter-to-dager

Turnering: The South African Open Championship
Dato: 8. – 11. januar
Bane: Glendower Golf Club, Johannesburg, Sør-Afrika, par 72, 6917 meter
Premiepott: 9,5 millioner kroner, hvorav 1,4 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Morten Ørum Madsen
Norsk deltaker: Espen Kofstad

— Forstår at roughen er tøff på Glendower? spurte vi Espen Kofstad etter torsdagens tre over par 75-runde og delt 96.-plass etter bogey på hullene 1, 4, 5, 6, 8, 16 og 17, birdie på hull 10 og 11 samt eagle på hull 13.

— Ja hvis du misser litt. Er du 20 meter utenfor fairwaykanten, er det helt ok, svarte han.

Han avslørte at strategien for fredagens runde var å spille mer agressivt for å komme så langt opp i banen som mulig.

Fasit for andre runde ble imidlertid to over for dagen etter tre birdier og fem bogeyer for delt 90.-plass med fem over. Cutten endte på +2.

— Jeg traff ikke nok fairwayer til å ha en sjanse denne uken. Men litt skikkelig trening kommer til å ordne det, kommenterer han på sin Twitter-konto.

Slo 40 meter fra roughen

Torsdag fortalte han Golferen.no at han bare misset fire fairwayer på utslagene), og to ganger på slag fra fairway.

— Det endte alle gangene med at jeg så slo sandwedge 40 meter fremover, fortalte han oppgitt.

— Men treffer man fairway er det kjempelett her. Men de er feber-tighte, da, smilte han.

— Du vet kanskje at Kikuyu-gresset kalles Could Kill You når du ligger i roughen?

— Ja, hørte det her, fortsatte 27-åringen etter torsdagens runde, og la til at han fredag ville være litt mer aggressiv fra tee.

Det skulle gi større sjanse for at feilslagene havner lenger ut i roughen. Der det altså er lettere å spille enn fra fairwaykanten.

Selv om han måtte si takk for seg etter to runder reiser han fra Glendower-banen i Johannesburg med litt mer kunnskap om det fryktede could kill you-gresset.

Engelskmannen Andy Sullivan vant sin første europatourseier på første omspillshull mot hjemmefavoritt Charl Schwartzel. Det etter at sistnevnte hadde rotet bort fire slag på de fem siste hullene, og kommet inn likt med Sullivan med-11.

Se også: Resultater fra SA Open


Før turneringen:
Kofstad i rute før SA Open

Torsdag fortsetter europatourens 2015-sesong der den slapp før nyttår: I Sør-Afrika. Selv uten trening på gress er Espen Kofstad godt forberedt, forteller han før The South African Open Championship.

— Formen er trøtt etter en lang flytur, flirer Espen Kofstad som svar på Golferens spørsmål om formen er bra etter europatourens fire uker lange jule- og nyttårspause.

Det er tidlig mandag morgen, og 27-åringen har akkurat ankommet Oliver Tambo-flyplassen i Johannesburg etter en natt på flyet fra Europa når Golferen.no snakker med han.

— Men nå er jeg i alle fall her. Og ja, jeg synes jeg har fått trent bra, fortsetter Kofstad om de fire ukene siden 14.-plassen i Alfred Dunhill Championship knappe 400 kilometer lenger øst.

Les også: Kofstad spilte best da banen var tøffest

Tradisjonsrik turnering

Denne uken starter altså The South African Open Championship, verdens nest eldste golfturnering, bare slått av The Open i Storbritannia.

Også ukens arrangør, Glendower Golf Club i Johannesburg, har en solid porsjons historie å slå i bordet med.

Banen åpnet i 1935, og har arrangert SA Open fire ganger tidligere, sist i desember 2013, da danske Morten Ørum Madsen tok sin første europatourseier.

Det er en klassisk parkbane med par på 72, 64 bunkere og vann i spill på hele 11 av de 18 hullene. Banen er en skikkelig test, som krever presisjon for å mestres.

Som på så mange andre sørafrikanske baner er det kikuyu-gress på fairwayene og i roughen. Gresstypen er seig og tjukk, og kalles gjerne Could Kill You av spillere som har problemer med å holde seg på kortklippet område.

Trent både inne og ute

— Jeg har kunnet slå utendørs på rangen på Losby når det ikke har vært minusgrader, forteller Kofstad om oppkjøringen til sin andre europaturnering etter comebacket.

— Hva blir da det første du må prioritere når du endelig kommer på gress igjen?

— Slå, putte og chippe, smiler Kofstad om det å kose seg i form til turneringen på Glendowers berømte og flotte treningsfelt.

Og legger ikke skjul på at han absolutt ikke har noe i mot å gjøre som tittelforsvarer Madsen: Ta sin første europatourseier i SA Open.

— Det hadde vært moro! gliser Espen Kofstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.